USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинському обласному радіо виповнюється 75

8 Травня 2015 11:11
10 травня 1940 року в ефірі перший раз прозвучало звичне тепер: «Говорить Луцьк. Доброго ранку, шановні радіослухачі. Обласне радіо розпочинає свої передачі».

Впродовж цих років працівники радіо розповідали і про відбудову рідного краю після війни, про колективізацію, про кращих людей регіону. Та про що тільки не вели мову радіожурналісти Волині!

В фонотеці обласної держтелерадіо компанії зберігаються тисячі голосів людей, якими творилася історія нашого краю, репортажі з пуску важливих об’єктів, записи спогадів фронтовиків і партизанів, більшість яких вже немає серед нас. Це літопис Волині в голосах, - розповів Інформаційному агентству Волинські Новини один із творців волинських радіопередач Микола Якименко.

Радіоточки були в кожній селянській хаті, міській квартирі, кабінеті службовця…

Радіо об’єднувало, інформувало, виховувало. В роки боротьби за незалежність журналісти Волинського обласного не ховалися за спини партійних цензорів, а мужньо розповідали про мітинги організовані Народним рухом, були учасники і глашатаями всіх тогочасних протестних акцій. Справжнім революційним дійством, нечуваною по вільнодумству подією став в 1989 році фестиваль співаної поезії «Оберіг», співорганізатором і головним інформаційним спонсором якого виступило обласне радіо. Завдяки йому Україна почула таких співаків, які згодом стали глашатаями боротьби за незалежність, як Василь Жданкін, Марія Бурмака, Андрій Панчишин, Олександр Смик, Олесь Дяк

Учора (7 травня) в Луцькому медичному коледжі відбулася зустріч поколінь волинських радіожурналістів. Серед присутніх були відомі творці радіопередач Василь Федчук, Григорій Потапенко, Святослав Пирожко, Олег Берман, Лариса Віліщук, Любов Ванчуніна, Ніна Долінчук, Микола Якименко та інші. Прийшли також їхні колеги, які протягом багатьох років забезпечували творчий процес. Гостей з ювілеєм привітала генеральний директор Волинської обласної телерадіокомпанії Ольга Куліш. Вела програму голова правління обласного фонду милосердя і здоров’я Лідія Тарасюк. Створити святкову атмосферу в залі їй допомагали співаки з аматорського ансамблю «Джерела Волині» (художній керівник Галина Цимбалова). Ветерани згадали про зроблене, пом’янули тих, кого вже немає, дали наказ молодим колегам завжди залишатися чесними перед радіослухачами.

А 10 травня сюрприз ювілярам зроблять Волинські телевізійники, подарувавши їм прекрасну передачу про історію радіо.

Знову, як і 75 років тому в ефірі прозвучить звичне «Говорить Луцьк. Доброго ранку, шановні радіослухачі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus