USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинському підприємству не вдалося привласнити понад 16 мільйонів гривень

9 Жовтня 2008 13:46
Співробітники волинської податкової міліції викрили та попередили факт незаконного відшкодування податку на додану вартість на суму 16 мільйонів 364 тисяч гривень. Про це 9 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
За матеріалами УПМ ДПА у Волинській області, більше 16 мільйонів гривень ПДВ мало намір відшкодувати за рахунок державних коштів  відоме волинське товариство з обмеженою відповідальністю, що зареєстроване як суб’єкт господарювання в одному із сіл Луцького району. Таку суму підприємство заявило до відшкодування на розрахунковий рахунок у травні-червні 2008 року. Однак, як з’ясували в ході перевірки податківці Луцької ОДПІ, правом на бюджетне відшкодування саме цього ПДВ підприємство скористалося значно раніше.
Імпортуючи обладнання для виробничих потреб, підприємство  ще у 2005-2006 роках відобразило сплачене у вартості товару ПДВ на митниці в податковій декларації. Документи свідчать, що так зване від’ємне ПДВ, що виникло в цій ситуації, вже було відшкодовано через зменшення податкових зобов’язань з ПДВ. Іншими словами, вся сума ПДВ, яку мала б відшкодувати держава,  зараховувалася в майбутню сплату податків цим підприємством. Це зафіксували документальні перевірки підприємства податківцями в попередні роки.
Мотиви і причини, з яких службові особи підприємства вирішили задекларувати до відшкодування ПДВ ще раз вже у цьому році, наразі з’ясовують співробітники податкової міліції. Після перевірки підприємства співробітниками податкової міліції буде дана правова оцінка службовим особам товариства  і прийнято рішення відповідно до чинного законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus