USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинську фірму зловили на виробництві неякісної тротуарної плитки

12 Листопада 2008 15:31
За зверненнями громадян фахівці «Волиньдержстандартметрології» з’ясували, що одна з волинських фірм виготовляла неякісну тротуарну плитку. Про це 12 листопада повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією Держспоживстандарту, за 10 місяців 2008 року до ДП «Волиньстандартметрологія» надійшло 92 звернення громадян. Із них 33,7 % звернень стосувались порядку сертифікації продукції, зокрема тієї, що завозиться з-за кордону; 26 % – якості товарів народного споживання; 12 % – якості надання платних послуг; 7,6 % – періодичності повірки засобів вимірювальної техніки.
Під час розгляду звернень громадян перевірено вісім господарюючих суб’єктів. Факти випуску неякісної продукції підтвердились на трьох підприємствах.
Зокрема це стосується розгляду скарг споживача на неналежну якість плит бетонних тротуарних, які через місяць після укладки почали кришитись і втрачати колір. При перевірці цього виробника встановлено, що вся продукція двох перевірених партій не відповідала вимогам нормативних документів.
Наприклад, була занижена товщина верхнього шару плит на 11 – 14 міліметрів (при нормі 20 міліметрів фактична товщина становила 6-9 міліметрів).
За результатами перевірки видано приписи про припинення порушень та про заборону реалізації неякісної продукції. Окрім того, застосовано штрафну санкцію і до адміністративної відповідальності притягнуто посадову особу.
Загалом за 10 місяців 2008 року до підприємств-виробників продукції неналежної якості застосовано штрафні санкції на обсягом 7,1 тисячі гривень, а до адмінвідповідальності притягнуто чотири посадові особи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
антидот Показати IP 12 Листопада 2008 16:49
назву фірми в студію. інакше ніякого толку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus