USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Майбутніх мам Волині першими в Україні внесуть в електронний реєстр

11 Грудня 2013 18:30
Волинь є першим регіоном в Україні, де розроблено електронний реєстр обліку майбутніх мам. На разі в базу даних внесено вже 15 тисяч карток. Цей проект втілюється в рамках роботи спільної українсько-швейцарської програми «Здоров’я матері та дитини», яка упродовж тривалого часу успішно працює в нашому регіоні.

Це - один із перших кроків стратегії eHealth, яка передбачає електронний облік медичних карток усіх жителів, повідомили у прес-службі ОДА.

База стану здоров’я та історії хвороб в тому числі допоможе підвищити відповідальність медиків за їх роботу з пацієнтами.

Крім того, перинатальний реєстр жінок дозволяє об’єктивно вести статистичний облік в області, передбачити ускладнення, а також значно спрощує роботу медичного персоналу та зменшує об’єми паперової документації. До слова, дані медичних карток вносяться до системи лише за згоди пацієнта.

Програма «Здоров’я матері та дитини» підтримує розробку та впровадження інформаційних технологій у партнерських медичних закладах (зокрема, телемедичну платформу, перинатальний реєстр, програми інвентаризації медичного обладнання, електронних засобів навчання). Це дозволяє покращити якість та ефективність надання медичної допомоги. Волинська область – найактивніша учасниця програми. Досвід регіону щодо перинатального реєстру вже переймають Крим та інші регіони країни, які не входять до Програми «Здоров’я матері та дитини», але цікавляться цією інновацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus