USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

ТЦК більше не турбуватимуть військовозобов'язаних зайвими повістками, – Міноборони

21 Січня 2024 12:27
Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки оптимізують роботу і більше не будуть зайвий раз надсилати повістки громадянам.

Про це в ефірі телемарафону повідомила заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко, передає УНІАН.

За її словами, в Україні після ухвалення відповідного законопроекту запустять електронний кабінет військовозобов’язаного для актуалізації даних.

Читати ще: Жорстка мобілізація: Лубінець прокоментував викрадення людей працівниками ТЦК на вулиці

«Буде наданий період, щоб військовозобов’язаний ці дані актуалізував. І далі вже ТЦК будуть використовувати ці дані у своїй повсякденній роботі», – наголосила вона

Водночас, за її словами, верифікацію даних в електронному реєстрі «Оберіг» уже проведено, Міноборони перевело паперову інформацію в цифрову.

«Усунули дублі, неактуальну інформацію, яка була в реєстрі. І зараз покращуємо роботу ТЦК, щоб не було додаткових зайвих відправлених повісток, щоб не було нецільового повідомлення військовозобов’язаним прибути до ТЦК. Це повинно працювати як годинник, ТЦК повинен мати верифіковані списки військовозобов’язаних», – додала Чорногоренко.

У грудні уряд подав у Верховну Раду проект закону, яким передбачалося посилення мобілізаційних заходів та «закручування гайок» ухилянтам. Однак згодом через багато суперечливих моментів Кабмін відкликав законопроект з парламенту.

Читати ще: У Міноборони розповіли, що змінюють в законопроекті про мобілізацію

Періодично в мережі розповсюджується інформація про начебто облави із врученням повісток у людних місцях. Однак колишній суддя Верховного суду Віктор Шишкін зазначав, що Конституцією України передбачено, що у разі введення надзвичайного чи воєнного стану можуть встановлюватися окремі обмеження прав і свобод людей, зокрема, це стосується і можливості вручення повісток на вулиці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 21 Січня 2024 12:51
повірити нашій влади - себе наіпати власним коштом
True Показати IP 21 Січня 2024 13:35
"Оберіг" - доволі промовиста та цинічна назва водночас, хоча це мабуть таки оберіг для тих, хто це все приймає.
Хз Показати IP 21 Січня 2024 17:26
ЗЕгумор
Правда Показати IP 22 Січня 2024 08:53
Працювати як годинник.Самим не смішно.Так вже працює,тільки як конвеєр.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus