USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинських пластунів вчать прийомам спецназу, – боєць «Гарпуна»

18 Квітня 2016 09:02
Основні життєві навики 21-річний Назар Рейкін здобув у скаутській органіації Пласт - там він вже більше десяти років. Про це пише «Громадське.Волинь».

У Пласті хлопець освоїв і перші військові вміння, які стали йому у пригоді, коли він добровольцем пішов воювати на схід у лавах батальйону «Гарпун».

«У Пласті я зацікавився військовою тематикою, а коли почалися військові дії в Україні, то мені мій товариш, теж пластун, запропонував вступити в батальйон «Гарпун», де є багато пластунів. Я погодився. У нас навіть була своя пластова рота. Воював там майже рік. Завдання батальйону – розвідувальна робота», – каже хлопець.

Назар зазначає, що багато навиків розвідника він отримав з юних років в Пласті, адже там було багато тематичних таборів та вишколів.

«Такі речі, як маскування, виживання у дикій природі, це те, чим, наприклад, займається спецназ. Такі речі, як: де знайти воду, якщо ти в лісі певний час повинен перебувати, як себе поводити в «секреті». Цьому всьому Пласт вчить ще з юнацтва, з дитячого віку. Це дуже важливо для розвідувальних завдань. Навіть «пластун», «скаут» – це «розвідник» з англійської мови», – розповідає пластун.



Хлопець каже, розчаруванням на сході для нього стало те, що погані люди є скрізь. Навіть серед українських бійців він зустрічав пиятику, мародерство та торгівлю зброєю.

Назар бачить майбутнє України за новим поколінням, за тими людьми, які принесуть щось нове, які зможуть щось змінити.

«Майбутнє України за дітьми. Треба їх правильно виховувати, вкладати ідею в голову, вчити їх не жити «совковим». Єдина надія зараз реально на дітей», – підсумовує хлопець.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що з нагоди 104-ої річниці від дня складання першої пластової присяги юні пластуни організували фестиваль для лучан та гостей міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
До бійця Гарпуна Показати IP 18 Квітня 2016 09:19
Мародерство і торгівля зброєю!! Зустрічав!!!! І що робив, спостерігав, допомагав, перешкоджав, повідомляв правоохоронцям, командуванню..... Скільки оборудок викрито, хто притягнутий до відповідальності???? Чи знову бла-бла-бла...
А Показати IP 18 Квітня 2016 10:10
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus