USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинських рятувальників фінансують лише на 30% від потреб

2 Квітня 2015 14:20
Державна служба з надзвичайних ситуацій в області немає належного фінансування. Попри це, рятувальники працюють у режимі підвищеної готовності.

Про це йшлося під час 34 сесії Волинської обласної ради сьогодні, 2-го квітня.

Депутати обласної ради поцікавилися, який стан справ у волинських надзвичайників із матеріально-технічним забезпеченням.

«Я б хотіла дізнатися про ситуацію із матеріальним забезпеченням вашої служби, у зв’язку із тими подіями, які відбувається в країні, це дуже актуальне питання», - поцікавилася Валентина Блінова.

Як розповів начальник обласного управління ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук, коштів не вистачає навіть на нову форму.

«Щодо забезпечення, то ми фінансуємося лише на 30% від потреб. Навіть не вистачає грошей на форму», - відповів головний надзвичайник краю.

Цікавилися депутати й тим, чи належно на Волині працює система оповіщення.

«У нас іде війна, фактичного оповіщення населення немає. Чому ви не ставите питання, аби відновити проводове радіо у нас в області?», - звернувся Василь Пецентій.

Система оповіщення охоплює 76% всієї території області, розповідає Грушовінчук, а щодо дротового радіо, каже посадовець, його відновити не вдасться, бо для цього потрібні значні кошти й державна програма.

Поцікавилися у начальника управління ДСНС в області, чи дійсно з Волині відправили у Київ 40 тисяч гривень хабара, своєму керівництву.

«Щодо арешту голови Держслужби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського, то оцінку дасть слідство. Звучало, що з Волині 40 тисяч гривень надсилали, то я скажу вам, що з нас жодної копійки туди не поступило», - наголосив Грушовінчук.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що в обласному управлінні ДСНС не коментують звинувачення керівництва у корупційних діях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus