USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинських роботодавців попереджають про нові штрафи

10 Березня 2015 17:00
У зв’язку зі змінами до законодавчих актів, відповідальність недобросовісних роботодавців за порушення трудового законодавства посилюється, - наголошують представники волинських профспілок.

Про це під час брифінгу Федерації профспілок Волинської області 10 березня розповів голова обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу Ростислав Чернюк.

Він зазначив, що торік 28 грудня Верховна Рада прийняла зміни до певних законодавчих актів. Так, у законі «Про оплату праці» вказано, що громадський контроль за оплатою праці здійснюють первинні профспілкові організації та профспілкові органи. Встановлені великі штрафні санкції – штрафи накладаються не лише на керівників, а й на рядових працівників. Наприклад, за порушення законодавства про охорону праці встановлений штраф у розмірі 170 гривень для працівника та 640 гривень для керівника.

Інший аспект – звільнення з роботи. Йдеться про незаконне звільнення працівника з особистих мотивів (щодо неповнолітніх, вагітних жінок, самотніх матерів чи батьків та осіб, які доглядають за дитиною-інвалідом). Так, нині штрафні санкції становлять до 51 тисячі гривень за кожного звільненого працівника для керівника.

За не проведену атестацію працівника штраф становить 100 неоподаткованих мінімумів.

Окрім цього, внесені зміни до закону «Про оздоровлення дітей». Оздоровлення дітей та дорослих здійснюється не за рахунок Фонду соціального страхування, а за рахунок підприємств через колективний договір. Так, під час укладення колективного договору можна вписати певну суму, щоб потім за ці кошти оздоровлювати дітей. До того ж, відповідно до Закону України «Про профспілки» 0,3% від фонду заробітної плати роботодавець може перерахувати на первинну профспілкову організацію, на культурно-масову і спортивну роботу, оздоровлення працівників та їхніх дітей.

У ракурсі цих змін, зі слів Ростислава Чернюка, повинні активно працювати профспілки, адже вказані штрафи стягуватимуть через суд за поданням профспілкових організацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
дідо Показати IP 10 Березня 2015 17:11
Трудовий кодекс-це атавізм совкової системи. Чим більше зарегульованість .ти менша зарплата та менше робочих місць.
Анонім до дідо Показати IP 10 Березня 2015 17:53
А ну назови страну, где трудовые отношения между работником и работодателем не регулируются законодательно. Если не ответишь, то подтвердишь то, что ты звидишь.
Анонім Показати IP 10 Березня 2015 17:26
Ті, хто пишуть ці зміни, самі хоча б десь працювали ? У приватника завжди заява підлеглого про звільнення лежить у сейфі. Лише дату поставити. Та й інші причини знайдуться. А що таке у теперішній час втратити роботу ? Де гарантія, що такого "правильного" інші на роботу візьмуть. Ті профспілки ніколи нічого не вирішували і не вирішують. Краще повчилися як це у Європі робиться. Там любий власник без згоди профспілок копійку із зарплати не зніме.
дідо до Анонім Показати IP 10 Березня 2015 17:30
тільке одне но, у Європі члену профспілки важче знайти роботу та виженуть роботягу до того,як віг вступить у профспілку. Були купа випадків ,коли скорочували ціі підприємства за розмову про вступ у профспілку.
Анонім до дідо Показати IP 10 Березня 2015 18:06
Конкретнее и без купи, а дай один живой пример.
АНОНІМ Показати IP 10 Березня 2015 19:20
ЛЮДЕЙ НЕОФОРМЛЮЮТЬ НА РОБОТУ ЩОБ НЕ ПЛАТИТИ ПОДАТКІВ І НІХТО НЕПЕРЕВІРЯЄ НЕКОНТРОЛЮЄ А ВИ ПРОФСПІЛКА КАЖЕТЕ
АНОНІМ Показати IP 10 Березня 2015 19:22
НАВІТЬ НА НОВІЙ ПОЧТІ В ІВАНИЧАХ ЛЮДИ ПОЛУЧАЮТЬ ГРОШІ В КОНВЕРТАХ
Анонім Показати IP 10 Березня 2015 21:13
От ви і повідомте факти про такі випадки в правоохоронні органи. Тоді побачите результат!
ДО УСІХ Показати IP 10 Березня 2015 21:51
ЗРОБІТЬ БІЗНЕС В УКРАЇНІ І ОПЛАТІТЬ ЛЕГАЛЬНО ЗАРПЛАТУ 3000 ТИСЯЧІ І СОСІТЬ, А АДМІН РЕСУРС ПОЖИВЕ І В ДУПІ ВАС БАЧИВ З ПРЕЗИДЕНТОМ І ПРЕМЄРОМ ЇМ ПІСЛЯ МАЙДАНУ І ВІЙНИ НЕ ДО ВАС БОБЛО ТРЕ ВЕРНУТИ.
123 Показати IP 10 Березня 2015 22:07
Зайдіть у перший ліпший районний магазинчик ширпотребу як правило десь у зручному місці в центрі селища, для прикладу Любешів, Ратне, Шацьк та всі селища чи міста містечка і серед 6 працюючих ОФОРМЛЕННО аж 0. І вони ще про щось там ВАРНЯКАЮТЬ. Дармоіди б...ть зібрались попіз...еть!!!!!
Механізатор Показати IP 11 Березня 2015 11:26
"Шановні Українці", поливати багном всіх і все - це в нас в крові. А може буде всім краще від підтримки хороших починань, розумних пропозицій, солідарних дій у відстоюванні своїх прав?!
Бялий РОЯЛЬ Показати IP 11 Березня 2015 11:32
Цілком і повністю підтримую Механізатора. Будемо й далі працювати. І головне, вірити... і звикати потроху до сирої землі.
Підприємець Показати IP 11 Березня 2015 16:34
Зараз важко навіть підприємцю. Ще не встиг заробити, а податок вже заплати. А про зарплату- краще дати в конверті більше, ніжлегально менше. Там наверху популізмом займаються. Їм треба збільшити обсяг соціального внеску, а де гарантія, що людина в 60 років пенсію отримає? Може на той час вже не буде поняття такого, як "пенсійний фонд" і т.д. Як на мене - краще протягом життя той внесок вкладати в надійний банк з пролангацією, щоб в будь-який час можна було ті кошти використати - захворів в 45 років - зняв і лікуєшся. А так - не дожив до пенсії - баба з воза - коням легше!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus