USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинські профспілки – проти тіньової зайнятості в будівництві

10 Березня 2015 14:29
Тіньова зайнятість, зниження зарплат та виведення працівників за штат підприємств – основні проблеми працівників будівельної галузі Волині назвали представники профспілки.

Про це під час брифінгу Федерації профспілок Волині 10 березня повідомив голова обласної організації профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів Павло Тишко.

З його слів, будівельна галузь – доволі специфічна, тому що одне робоче місце в будівництві створює до 7 робочих місць в суміжних галузях. Будівництво має переважно сезонний характер, тому що в зимовий період роботи на капітальних об’єктах призупиняються. Втім, цьогоріч погодні умови сприяли тому, що роботи на будівельних майданчиках були безперервними. В області будують переважно об’єкти цивільного будівництва. Мало коштів у бюджетах закладають у капітальне будівництво, що є негативним явищем.

Іншим негативним явищем Павло Тишко назвав те, що роботодавці в промисловості будматеріалів практикують нетипові форми зайнятості. Так, підприємства переводять працівників на субпідрядні організації, виводячи їх за штат. Це погано для працівника, адже він позбавляється соціальних гарантій та соцвиплат, передбачених законодавством. Також широко в області поширена тіньова зайнятість. У такому разі, після нещасного випадку на підприємстві, травмований працівник не може оформити це як нещасний випадок на виробництві та залишається сам на сам зі своєю бідою.

«Профспілка будівельників Волинської області висловлює свій рішучий протест таким явищам. У час, коли в державі шаленими темпами розвивається інфляція, роботодавці знижують своїм працівникам заробітну плату, прагнучи в такий спосіб знизити собівартість продукції чи будівельно-монтажних робіт. Не можна економити на заробітних платах працівників, у яких вдома є сім’ї та діти», - підкреслив Павло Тишко.

Він закликав працівників, права яких порушують роботодавці, звертатися у профспілку з своїми проблемами, адже їм, мовляв, раді там допомогти та підтримати їхню ініціативу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучани Показати IP 10 Березня 2015 14:38
Профспілки - це паразити на тілі працюючих.
Голова профкому Показати IP 10 Березня 2015 14:56
І шо, завтра організовуємо страйк?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus