USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинських військових і тих, хто «відсиджується за кордоном», кличуть в частини

16 Березня 2015 11:05
До військовослужбовців, які самовільно покинули розташування військових частин, звернувся військовий комісар області.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 16 березня.

Тимчасово виконувач обов’язків військового комісара Волинської області Роман Кулик звернувся до тих військових, які самовільно покинули військові частини після відпусток чи лікування. Зараз це, мовляв, значна кількість. Він закликав їх повернутися у військові частини для подальшого звільнення та зауважив, що не потрібно проходити точок неповернення, про які військові шкодуватимуть усе життя. Якщо вони не вчинили військових злочинів та не викрадали зброї, ніщо не загрожує їхньому звільненню.

Своєю чергою, голова ОДА Володимир Гунчик наголосив, що переховуватися усе життя неможливо, тому сьогодні держава пропонує таким військовим повернутися у частини. Він підкреслив, що військовослужбовці, які не вчинили кримінальних злочинів, не будуть притягнені до кримінальної відповідальності.

Окрім цього, волинян, які переховуються за кордоном, закликають повертатися додому.

Як повідомив тимчасово виконувач обов’язків військового комісара області Роман Кулик, понад п’ять тисяч волинян наразі ухиляються від мобілізації, значна частина з них перебувають за межами області та країни.

Голова ОДА Володимир Гунчик наголосив, що чимало волинян за межами України наразі чекають 24 березня, коли завершиться 4 хвиля мобілізації. Він застеріг їх, що після четвертої буде п’ята та шоста хвилі, а поки Збройні Сили України не будуть сформовані у кількості 250 тисяч військовослужбовців,

мобілізація триватиме. Він підкреслив, що рано чи пізно повертатися потрібно, а точну дату завершення мобілізації поки ніхто назвати не може.

«Бажання пересидіти на території Польщі, Білорусі, чи ще гірше – Росії, допомагаючи агресору – не вихід», - зазначив Володимир Гунчик.

Він закликав їх не забувати про те, що вони українці та розуміти важливість питання обороноздатності держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Джмол Показати IP 16 Березня 2015 11:17
Якщо сама держава не хоче звільнення своєї території, то нафіга мені пертися в частину і там вбивати час?
Хрен собачий до Джмол Показати IP 16 Березня 2015 13:01
У мене була думка піти воювати, та після двох котлів, Іловайська та Дебальцево, бажання якось одразу пропало. Помирати за ДАУНбас, під командуванням безтолкових паркетних Х*Рнералів не хочеться. Тим більше, що мені є що втрачати. Я одружений і фінансово більш-менш забезпечений, а щоб відвоювати ДАУНбас потрібно не 250 000 армії, а принаймні півтора мільйона, щоб була мінімум п"ятикратна перевага при наступі над Лугандонськими бандюками, при умові, що КАЦАПІЯ не буде їм допомагати. :)
Джмол до Хрен собачий Показати IP 16 Березня 2015 14:34
коментар було видалено
людлюдський Показати IP 16 Березня 2015 11:43
А сама влада що проти людей вичворяє - то яка до неї віра?! А потім ще щось хочуть у відповідь від людей? Спочатку ставлення і умови до людей змініть, а потім щось у відповідь вимагайте!!!
мама Показати IP 16 Березня 2015 12:22
А гунчик своїх відправив на війну?
Експат Показати IP 16 Березня 2015 12:51
Гунчик! Візьмеш мене до себе на роботу? Не відмовлюсь від мобілізації, але зберегти робоче місце можна лише при його наявності в Україні. Працюю за кордоном вже три роки.
саша луцьк Показати IP 16 Березня 2015 21:39
хай сами идуть...депутати ..дити их..ато забирають простих людей...розикрали за 20 рокив все..и ще захищати их...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus