USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинських чиновників залишать без свят, нових авто, мобілок та ноутбуків?

13 Листопада 2008 18:10
На сесії Волинської обласної ради 18 листопада прийматимуть рішення про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам економічної кризи на Волині. Про це стало відомо після засідань бюджетної комісії та колегії Волиньради, – інформує 13 листопада репортер «Волинських Новин».
Постійна комісія облради з питань бюджету, фінансів, цінової політики та використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст області без особливих вагань рекомендувала сесії прийняти пропонований начальником головного управління економіки ОДА Любов’ю Івеваковою проект рішення.
Під час засідання колегії облради лідер фракції БЮТ Олександр Свирида дав кілька пропозицій щодо цього ж питання. Пан Свирида запропонував у назві «Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи у Волинській області» замінити термін «фінансова криза» на «економічна криза».
Також Олександр Свирида вважає, обласний фонд підтримки підприємництва не повинен давати кредити під 12% річних. Натомість, на думку депутата, потрібно кошти спрямувати на погашення відсоткової ставки за кредитами, взятими підприємцями у комерційних банках. На думку пана Свириди, це дасть змогу реалізувати набагато більше інвестиційних проектів.
Натомість, за словами голови бюджетної комісії Василя Байцима, щодо цього питання є чітко визначені положення у законодавстві, які регламентують і надання пільгових кредитів і компенсацію банківських відсотків.
Цікаво, що у проекті, який виноситься на сесію Волиньради, передбачається з 15 листопада припинити використання бюджетних коштів на проведення заходів, пов’язаних з відзначенням професійних свят.
Не допускатиметься збільшення чисельності працівників установ бюджетної сфери. Також з середини листопада планується припинити придбання для бюджетних установ автотранспорту (крім спеціального), мобільних телефонів, ноутбуків, кабінетного обладнання за рахунок коштів загального фонду.
Довідково:
Всього у проекті облради рішення щодо першочергових антикризових заходів – 37 пунктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Листопада 2008 15:36
Ну правильно, как бюджетная сфера- так можно сєкономить!!! сколько с нас медиков можно тянуть!!! всю облраду сократить надо, а наэти денюжки дороги у меня во дворе заасфальтировать!!! Сил нет ковилять по грязи!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus