USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинських дорожників звинуватили у безконтрольності

15 Липня 2008 12:22
14 липня під час наради з питань організації пасажирських перевезень начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА Микола Кучеренко гостро розкритикував діяльність Державної служби автомобільних доріг на Волині, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
На думку пана Кучеренка, стан доріг – це один із головних чинників, що впливає на якість пасажирських перевезень. І тому потрібно щотижня збиратись і спільно вирішувати всім зацікавленим сторонам проблеми дорожньої мережі.
 
Начальник промислово-інфраструктурного управління облдержадміністрації сказав, що загалом якість доріг у поліських районах вища, ніж на півдні Волині. Пан Кучеренко вважає, що держслужба автомобільних доріг не виконує своїх зобов’язань, а її робота є «абсолютно некоректною» і «абсолютно безконтрольною». Для нього є незрозумілою позиція цієї служби, коли, наприклад, будівництво і реконструкція автошляхів у Луцькому районі профінансовані на 300 відсотків, а аналогічні потреби у Володимир-Волинському районі – лише на 36%.
 
Представник служби автодоріг, який був присутній на нараді, пояснив незадовільний стан тим, що за роки незалежності на Волині ліквідувалися два ШБУ (шляхово-будівельні управління), а ті організації, що були у Ківерцях та Рожищі, працюють лише на третину. Конкуренції серед підрядників на ремонт доріг на віддалі понад 50 кілометрів від Луцька немає. На думку служби автодоріг на Волині, їхнє фінансування – недостатнє і неритмічне, причому 40 відсотків видатків йде на поточні витрати.
 
Миколу Кучеренка така відповідь не задовольнила. «Це розмови, які не вартують першокласників. Ви бідкаєтесь за ШБУ, але ж ви самі їх і ліквідували», – відповів він. Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА бідкався, чому в Броварському районі здатні будувати «бетонку», а на Волині у багатьох місцевостях навіть ямковий ремонт не проводиться. «Є програма ремонту й експлуатації доріг. Її треба виконувати», – підсумував пан Кучеренко.
 
Довідково:
 
За інформацією головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА, у Володимир-Волинському, Горохівському і Рожищенському районах найбільше проблем зі станом доріг. Водночас у Луцькому районі це питання найкраще вирішується. Також непоганою є якість автотранспортної мережі у Ківерцівському і Ратнівському районах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus