USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинських мам турбує нестача вакцин

1 Червня 2009 15:15
Перебої з постачанням вакцин є практично у всіх областях. У Міністерстві охорони здоров’я повідомили, що вони невдовзі завозитимуться. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповіла головний спеціаліст з педіатрії управління охорони здоров’я ОДА Людмила Рожко.
 
Сьогодні найактуальніше питання, з яким до мене звертаються - щеплення, - сказала пані Рожко. «Але телефонують, на моє здивування, за минулі два місяці не з претензіями, а з питанням, коли буде вакцина, оскільки є перебої в її постачанні», - зазначила вона.
 
Пані Рожко зауважила, що часто батьки не дотримуються плану щеплень, а потім нарікають. «І зараз почалося: перед школою хочуть робити щеплення або кудись поїхати, а вакцин немає», - сказала Людмила Рожко.
 
За словами спеціаліста, на Волині своєчасно роблять щеплення 88-95% населення. «Це ще раз підтверджує, що все одно щеплення йтимуть робити». В Україні обов’язковими є щеплення проти 10 – ти інфекцій.
 
Батькам медик радить все ж проводити вакцинацію дітям. Проте перед процедурою необхідно ознайомлюватися з інформацією про вакцину, яка, наприклад, є у кожному кабінеті, де її проводять, уважно читати інструкцію – про побічні ефекти,  які може викликати щеплення. «Траплялося, що батько просив інструкцію взяти додому, хотів зайти на сайт бельгійської фірми і довідатися, чи справді там ця вакцина виробляється і постачається в Україну, а тоді лише привести дитину», - розповіла пані Рожко.
 
Інформація про вакцини є й в аптеці, яка їх продає. «У них є холодові елементи і батьки можуть купити вакцину, домовитися про щеплення, приїхати в лікарню і зробити його», – додала Людмила Рожко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus