USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Волинських селян грабують?

2 Червня 2009 13:39
На Волині спостерігається зниження закупівельних цін на молоко. Про це сьогодні, 2 червня, під час робочої наради в сесійній залі облради розповіла Начальник інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації Світлана Соколовська, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
Голова «аграрної» комісії Волиньради Валерій Діброва розповів, що «ситуація в тваринництві заходить у глухий кут». Він зазначив, що через низькі закупівельні ціни на м’ясо та молоко, невиконання низки нормативних актів (зокрема тих, що стосуються ПДВ та дотацій) із сільськогосподарських підприємств вимиваються обігові кошти. «Це може вести взагалі до припинення виробництва сільськогосподарської продукції в області», – додав пан Діброва.
 
За словами начальника інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації Світлани Соколовської, поголів’я худоби на Волині скоротилося на 4,3%, в тому числі корів – на 6,9%. Як наслідок, у січні-квітні цього року заготовлено 105 тисяч тонн молока, що на 2,7 тисячі тонн менше, аніж упродовж аналогічного періоду торік. На переробку підприємства щодня отримують 700 тонн молока, що на 7 тонн менше, аніж торік.
 
«Закупівлю молока для переробки здійснюють 11 підприємств, у тому числі чотири – зареєстровані на території області. За даними моніторингу, підприємства області станом на 1 травня закупили 23 тисячі тонн молока, в тому числі 10,4 тисячі – у сільськогосподарських підприємств, 10,6 тисячі – у господарств населення», – зазначила начальник інспекції якості та формування ресурсів сільськогосподарської продукції облдержадміністрації.
 
Пані Соколовська розповіла, що за рівнем закупівельних цін молока у всіх категорій господарств у першому кварталі Волинь посідає 14 місце в Україні, у населення – 25 місце. «Від початку року закупівельні ціни на молоко в області знизилися для сільськогосподарських підприємств – на 6,13%, для населення – на 20-23%», – зазначила Світлана Соколовська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus