USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським чорнобильцям не дали путівок у «Лісову пісню»

10 Червня 2016 18:34
Делегація представників обласної та місцевих організацій “Спілки “Чорнобиль України” побувала з робочим візитом в санаторії “Лісова пісня” у Шацькому районі. Чорнобильців обурило те, що за наслідками тендерних закупівель путівок на оздоровлення, цей – єдиний в області санаторій вищої категорії – цього року буде недоступним для волинських ліквідаторів, - інформує Волинська регіональна дирекція НТКУ.

Ліквідатор аварії інвалід ІІ групи Василь Богуш відпочиває у “Лісовій пісні” вже протягом 35 років. Але цього року отримати путівку в улюблений санаторій по чорнобильских фондах чоловікові не вдалося.

– Для чорнобильців тут всі блага, – розповідає Василь Богуш. – І от я зараз знову хотів взяти путівку по Чорнобилю, то передзвонили і сказали, що путівок немає. А дають десь у Вінницю, Трускавець. Мені 65 років – куди мені їхати? Я тут сів на автобус, проїхав 50 кілометрів – і на місці. Як проїжджаю автобусом, то три дні не виходжу з кімнати. В мене тиск знижується, я переніс на серці 2 операції. А тут мені близько, і підходить.

Тривалий час чорнобильці добивалися, аби тендерні закупівлі путівок на оздоровлення передали в регіони. А коли таки досягли свого, сподівалися, що з їхньою думкою тепер рахуватимуться. Перший заступник голови обласного товариства “Спілка “Чорнобиль України” Ростислав Кухтей каже: – Практично не було району Волинської області, звідки б тут не лікувалися і не дзвонили нам з проханням розібратися в ситуації. Ми переговорили з головами міськрайонних організацій, щоб організувати собі поїздку, щоб подивилися на свої очі, почути інформацію, що таке сталося.

Дійсно, така матеріальна база – і цього року тут не буде жодного ліквідатора. Це не робить честі абсолютно нікому: і тим, хто організував тендер, і тим, хто його проводив. І ми сьогодні маємо підготовити текст звернення і передати його голові ОДА з тим, щоб негайно поправити, що можна. А наступного року ми поставимо питання по-іншому: що без чорнобильської спілки, без узгодження з нами – жодних тендерів! Все має бути чисто, ясно і прозоро.

На прохання ліквідаторів керівництво санаторію “Лісова пісня” ознайомило учасників делегації з лікувальною базою закладу. Оздоровниця на березі мальовничого озера Пісочне має вищий рівень акредитації і може приймати 400 відпочивальників.

Директор санаторію “Лісова пісня” Віктор Карпук зі свого боку розповів: “Ми дуже багато вклали в лікувальну базу. Ми маємо 3 реабілітаційних відділення: серцево-судинної, неврологічної і кістково-м’язевої реабілітації. Жоден санаторій у Волинській області такого не має. Ми акредитовані по міжнародній системі ISO. В лікуванні ми застосовуємо традиційно вже фітолікування. Маємо свої грязі, фітоаплікації і розроблені методики з реабілітації від названих захворювань”.

Однак, згідно з підсумками закупівель, санаторій “Лісова пісня” цього року отримав лише 12 путівок для дорослих та 32 — для матерів з дітьми. Волинські чорнобильці мають низку питань і до профільного міністерства.

Перший заступник голови обласного товариства “Спілка “Чорнобиль України” Ростислав Кухтей повідомив: “Ми хочемо поставити питання перед міністерством праці – від санаторіїв і до лікування – з оплатою коштів для високовартісних операцій. Тому що були випадки: є кошти, а людина лежить хвора і помирає, а якийсь чиновник у міністерстві неправильно написав якесь слово – вони не могли їх використати, бо залякували кримінальною відповідальністю”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus