USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським казначеям відмовили у виділенні понад півмільйона на 16 комп’ютерів

31 Березня 2017 18:17
Програму «Дистанційне обслуговування місцевих бюджетів» хочуть реалізовувати на Волині казначеї. З їхніх слів, це дасть можливість економити сотні тисяч гривень всім бюджетам області. Однак, де взяти 580 тисяч гривень на реалізацію проекту – питання лишається відкритим.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією 29-го березня.

Як пояснив начальник Головного управління Державної казначейської служби у Волинській області Михайло-Мирослав Леміщак, реалізація програми «Дистанційне обслуговування місцевих бюджетів» дозволить виключити потік паперових документів, що дасть пряму економію коштів та часу.

«Електронна копія такого документа буде збережена у базі даних, тому можливе подальше його використання для підтвердження наступного платежу. Оскільки усі електронні документи підписуються електронним цифровим підписом, інформація, що знаходяться у базі даних, є повним, достовірним та цілком легітимним відбитком оригінального документа. Зваживши на те, що ми проводимо понад 5 тисяч операцій в день, то розрахункова економія для місцевих бюджетів сягатиме 3.5 мільйона гривень на рік. Для цього нам потрібно 580 тисяч гривень, аби закупити 16 нових комп'ютерів», - розповів головний казначей області.

Зауважимо, доки електронна система не працює, то з районів доводиться працівникам бюджетної сфери часто їздити у відрядження в Луцьк, а, отже, передбачати гроші на проїзд, друк, заправку картриджів та зношеність принтерів, мовляв. Адже тисячі папірців надходять звідусіль.

Втім, аргументи Леміщака не переконали голову комісії Анатолія Вітіва щодо нагальності фінансувати цю ініціативу.

«Чому держава не фінансує вас, а просите кошти з обласного бюджету? Їх і так зараз мало», - наголосив Вітів.

Після дискусії, члени засідання рекомендували казначею звернутися в райони, аби вони передбачили фінансування, мовляв, економити то будуть саме ті бюджети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus