USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинським журналістам дали кілька практичних порад

11 Грудня 2014 17:22
Волинським журналістам розповіли про найбільші проблеми в сфері їхньої діяльності й чому українці часом не довіряють ЗМІ.

Про це йшлося під час дискусійної зустрічі, присвяченої темі відповідальності журналістики в умовах неоголошеної війни та інформаційної агресії, у Волинському прес-клубі сьогодні, 11-го грудня.

Зі слів медіа-експерта, керівника проекту з моніторингу регіональних медіа та виконавчого директорка Інституту демократії імені Пилипа Орлика Світлани Єременко, аналіз робили впродовж трьох років й в полі зору було біля десятка областей.
Як повідомляє експерт, побачили дві великі проблеми: прихована реклама («джинса») й професійний занепад журналістів.

«В Україні вперше недовіра до ЗМІ стала більшою, ніж довіра: 47% людей не довіряють ЗМІ, а довіряють лише 25% громадян. Зокрема, найгірша ситуація в регіонах. Перед виборами кожне третє ЗМІ видають бум «джинси», а це від 30% до 60% - замовні матеріали. Були випадки, коли прихованої реклами було 90% від усіх матеріалів, і це ми спостерігали у вересні й жовтні. Навіть ті видання, яким люди довіряють – теж дезінформують. От, для прикладу, на сайті ЗІК зафіксовано 60% матеріалів з ознаками замовних. Як це назвати, як не підігрування окупаційним силам», - розповідає про аналітичні спостереження Світлана Єременко.

Щодо професійного занепаду журналістів в Україні, то медіа-експерт говорить про те, що впродовж останніх 15 років дуже впав професійний рівень журналістів.

«Ми бачимо, що зникли журналістські жанри, адже немає замальовок, нарисів, неякісні інтерв’ю, збідніла дуже мова, багато помилок, до речі, це стосується української й російської мов», - каже аналітик.

Тому, аби підвищувати свій професійний рівень, фахівці радять більше читати й їздити на тренінги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
дідо Показати IP 11 Грудня 2014 17:28
Волинські ЗМІ тільки вміють друкувати проплачену джинсу та передруки.
adam до дідо Показати IP 11 Грудня 2014 21:17
десь ніби про цю зустріч вже йшла мова чи нема більше про що писати? усі і так знають про волинські видання - проплачені з непрофесійними журналістами і безтолковим керівництвом. але чому ніхто не проводить власних рослідувань? чому немає інформації про корупцію? де відомості про економіку? ну повинні ж у вас бути хоча б якісь елементарні спеціалісти. і цим горе-журналістам і тренінги не допоможуть!
цікаво Показати IP 11 Грудня 2014 17:29
А хто це з кривим обличчям поруч Єременко? Що це за діяч?
дзеркало до цікаво Показати IP 11 Грудня 2014 18:06
Цікаво на твій фейс глянути :) Це Олег Покальчук - відомий журналіст, політолог, аналітик... Фільтруй базар "розумник", відразу видно культуру спілкування бид...я!!!
123 до дзеркало Показати IP 11 Грудня 2014 20:37
свій рот закрий ... фільтрувальник великий
наливайко до дзеркало Показати IP 11 Грудня 2014 20:49
не сміши! ,,відомий журналіст,, Кому він відомий? Тобі? Волинянам він до одного місця!
adam до наливайко Показати IP 11 Грудня 2014 21:19
та це мабуть сам Олег Покальчук і написав))
баба Показати IP 11 Грудня 2014 17:42
ти добалтаєшся, що журналісти голкою язик наколють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus