USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинським священикам «вичерпно й наочно» пояснили напрямок і стратегію соціального служіння УПЦ. ФОТО

11 Червня 2009 10:26
У Волинській Духовній Семінарії відбулася зустріч голів відділів благодійності і соціального служіння благочинь Волинської єпархії зі своїм київським колегою. Про це 11 червня інформують «Волинські Новини».

Як повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ, із благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта 10 червня у стінах Волинської Духовної Семінарії відбулася зустріч голів відділів благодійності і соціального служіння благочинь. Причиною зустрічі став візит заступника голови відділу благодійності і соціального служіння при Священному Синоді УПЦ протодиякона Іоанна Диденка. Отець Іоанн відступив від класичного виступу з доповіддю перед аудиторією і перетворив зустріч на дружню і цікаву співбесіду, під час якої познайомився з волинськими священиками. Отці розповіли про усі численні заходи, проведені на території Волинської єпархії і спрямовані на соціальне служіння і місіонерство, які неодноразово висвітлювались у єпархіальних періодичних виданнях. Гість також взяв до уваги усі труднощі і проблеми, з якими зіткнулись отці під час виконання покладених на них обов’язків.
Отець Іоанн вичерпно і наочно пояснив напрямок і стратегію соціального служіння Української Православної Церкви. Воно пролягає через залучення православної молоді до місіонерського служіння і навколоцерковної діяльності, використання у місії ресурсів – передусім людських. Розповідь була переповнена прикладами як з особистої діяльності, так і з діяльності таких світильників православ’я, як митроплит Антоній Сурожський. Було показано багато методів зацікавлення і підвищення продуктивності проповіді серед молоді, в чому гостю допомогла координатор соціологічних програм відділу Світлана Макарович. Також пані Світлана відвідала Старосільський жіночий монастир, при якому будується православний духовно-просвітницький центр для дітей та молоді, ознайомилася з досвідом Волинської єпархії у сфері роботи з дітьми.
На прощання отці обмінялись контактними даними, і висловили надію на подальшу співпрацю у просвітницькій діяльності на ниві Христовій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus