USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинським свиням загрожує африканський вірус?

12 Жовтня 2009 15:37
У сусідній з Україною Ростовській області Російської Федерації свині гинуть від африканської чуми. Про це повідомляють «Волинські новини».
Сьогодні  перший заступник голови облдержадміністрації Віталій Заремба провів засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при облдержадміністрації. Розглядалося питання про складну епізоотичну ситуацію, пов’язану з африканською та класичною чумою, – повідомили в ГУ з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.
Згідно з офіційним повідомленням Міжнародного епізоотичного бюро, в селі Красноярське Цимлянського району Ростовської області Російської Федерації зафіксовано захворювання та загибель свиней. Всеросійським науковим інститутом ветеринарної вірусології та мікробіології ідентифіковано вірус африканської чуми свиней.
За повідомленням російської сторони, станом на 5 жовтня 2009 року знищено все свинопоголів’я ферми (2791 тварина). У п’ятикілометровій зоні розпочато знищення свинопоголів’я приватного сектору. На сьогодні специфічної профілактики проти африканської чуми свиней не існує.
Враховуючи, що Україна межує Російською Федерацією, є загроза виникнення цього захворювання й у нас, а це може негативно вплинути на епізоотичну ситуацію в області.
Комісія вирішила вжити ряд невідкладних заходів з метою перекриття можливих шляхів занесення африканської чуми свиней на терени нашого краю.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus