USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Які управління волинської міліції планують ліквідувати

22 Березня 2015 10:10
До червня 2015 року Управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС у Волинській області планують повністю ліквідувати.

Так, станом реформування волинської міліції під час засідання 34 сесії Волинської обласної ради у начальника Волинського УМВС Петра Шпиги поцікавився депутат Віктор Прокопчук.

Нагадаємо, 12 лютого 2015 року Верховна Рада проголосувала за законопроект № 1550 про «малу реформу міліції». Цим Законом усунено дублювання функцій в діяльності УБОЗ МВС, транспортної міліції, уповноважених органів внутрішніх справ у справах дітей, які фактично виконують функції, що належать до компетенції блоку кримінальної міліції та міліції громадської безпеки.

«Ми слідкуємо за новинами, усюди йде певна трансформація органів УМВС, але по області ми не бачимо абсолютно нічого. Скажіть, які реформи, пов’язані з органами УМВС на Волині планують провести?», - запита він.

На це головний міліціонер області відповів, що реформування правоохоронних органів на теренах області проводять систематично, однак, не кожен це бачить, бо процедура відбувається внутрішньо, тобто усередині структури, однак, згідно із наказами.

З його слів, реформу розпочали з патрульно-постової служби. Також за станом на сьогодні досить активно проводиться реформа оперативного блоку міліції. Зокрема, уже підписали указ про визначення штатної структури, де йдеться про скорочення особового складу Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю на 50%.

«Ми маємо закон про ліквідацію такого органа як Управління по боротьбі з організованою злочинністю. Також не буде ветеринарної та транспортної міліції. Ці закони уже набули сили. Що стосується УБОЗУ, то це управління, як орган, буде ліквідовано; економічний блок передадуть до складу Державної служби по боротьбі з економічною злочинністю, як окремий відділ. Загально-кримінальний відділ приєднають до Управління розшуку окремим структурним відділом», - зазначив Петро Шпига.
Він зауважив, що дві вищезгадані структури зловживали персональними повноваженнями і в деяких випадках заважали якісно працювати.

«Окрім цього, передбачаємо скорочення структури штатної чисельності кадрового управління міліції. До кінця червня матимемо загальну і чітку картину по реформуванні міліції, у тому числі по Волинській області», - резюмував правоохоронець.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що кількість працівників УБОЗу – інформація з обмеженим доступом. Відтак, достеменно невідомо, скільком волинським правоохоронцям загрожує звільнення і яку економію в структурі обласного МВС це дасть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Справжній Штефан, Лу Показати IP 22 Березня 2015 12:37
Не забудьте вслід за прокураторою Нововолинська ліквідувати й МВ УМВС. Це конче необхідно для кримінально-алкашно-наркоманського міста! Прийде на свою 5-ту каденцію Сапожніков і разом із народним депутатом І.Гузем "наведуть" порядок, як і пишуть на бігбордах біля базару. Буде "ОК"! - Чикаго волинського зразка. Феодальна вотчина обох. Що там іще не вкрали?
Patrik Показати IP 22 Березня 2015 13:35
Реформа правоохоронних органiв давно назрiла i життэвонеобхiдна... Проаналiзуйте статистику злочинностi i бiльшicть випадкiв вкажуть на те, що вони сталися через неналежний рiвень роботи правоохоронцiв, а ще часто й завдяки iх безпосередньоi участi у скоэннi злочинiв... Це незаперечний факт, a для "Справжнього Штефана" - пояснення, чому у нас, на жаль, мать мiсце "кримiнально-алкашно-наркоманськi мiста" i на кого державою покладаються повноваження, щоб такого негативу не було, у тому числi й крадiжок полiтикiв та чиновникiв, якi згадуэ Штефан.
Анонім до Patrik Показати IP 22 Березня 2015 15:18
Patrik, лично тебе мало примера, который лично ты ОБЯЗАН помнить, а именно, ликвидация ГАИ Ющенко? Или ты не понимаешь то, что нынешняя украинская власть - это Ющенко - вариант номер два?
Роман Показати IP 22 Березня 2015 16:20
Реформи і повна 100% заміна кадрів!
Анонім до Роман Показати IP 22 Березня 2015 17:43
Лечить надо причины, а не следствие.
Роман Показати IP 22 Березня 2015 16:22
І камери з мікрофонами на них приліпити, щоб хабарів не брали!
Анонім до Роман Показати IP 22 Березня 2015 16:32
Рассмотри иной вариант. Нормальная, подчеркиваю - НОРМАЛЬНАЯ, зарплата, плюс - лишение пенсионного обеспечения и ВСЕХ привилегий при уличении во мздоимстве либо коррупции. Добавь сюда контролируемым органам существенный процент в зарплате за раскрытие фактов мздоимства. Лично по мне - этого суммарно будет вполне достаточно для преодоления мздоимства и коррупции.
потерпілі діти захис Показати IP 23 Березня 2015 09:47
ОООоо..."чітко"...де штрафні санкції до бюджету Україні в регресі за Остролуцких\ ДФС України "ВАША ЧЕСТЬ" Філюк Петр Тодосійович і для чогоза цього родину 12 років "катав" та майора ЗС України і як Петро Шпига викрадали кадрового офіцера з міста Києва по завідомо незаконних неправосудних Ухвалах суддів цивілісток від керівника і де ж зарплата і дитячі гроші захисника у карній справі .....АААааа...?!? Опа..опа.."гарголи" ой чесні...???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus