USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинськими автошляхами займеться нова структура

4 Червня 2009 11:50
У складі ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» будуть створені спеціалізовані підприємства з експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування державного значення у формі дочірніх підприємств. Про це повідомляють «Волинські Новини».
У Міністерстві транспорту та зв’язку буде створено Державну адміністрацію автомобільних доріг України, яка здійснюватиме державну політику щодо автомобільних доріг загального користування (як державного, так і місцевого значення), тобто проводитиме єдину технічну, економічну і фінансову політику в дорожньому господарстві України.
 
Функції замовника та балансоутримувача, тобто господаря автодоріг державного значення, буде виконувати Державна агенція автомобільних доріг державного значення (наразі її умовна назва – Держдорагенція).
Натомість, управління автодорогами місцевого значення здійснюватиметься органом місцевого самоврядування, при якому існуватимуть структурні підрозділи на кшталт управлінь дорожнім господарством в кожній області (Облдорупри). Ці управління стануть балансоутримувачами доріг місцевого значення та замовником на всі види робіт на таких дорогах.
 
Разом з тим, Державна адміністрація автомобільних доріг України при Мінтрансзв’язку буде визначати технічну політику управління автодорогами, тобто встановлюватиме нормативи, систему ціноутворення, питому вартість робіт.
 
Щодо виконавців дорожніх робіт, то як на дорогах державного значення, так і на дорогах місцевого значення, усі роботи (будівництво, реконструкція, капітальний ремонт, поточний ремонт та експлуатаційне утримання) здійснюватимуться на тендерній основі дорожньо-ремонтними підприємствами різних форм власності.
 
Однак, якщо описане коло змін окреслено дворічним терміном, то вже в цьому році відбудеться реорганізація ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України», шляхом створення дорожньо-експлуатаційних підприємств (ДЕП), та розподілу виробничих потужностей між зазначеними підприємствами та облавтодорами. Таким чином, новостворені ДЕП увійдуть до складу ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги України» на правах дочірніх підприємств.
 
При створенні ДЕП було враховано специфіку регіонів (рельєф місцевості, протяжність доріг певної категорії, кількість обслуговуючих підприємств) та досвід попередніх років. Ще одним орієнтиром створення саме таких ДЕП була рівномірність розподілу протяжності доріг державного значення. Адже, якщо загальна протяжність таких автодоріг біля 21 тисячі кілометрів, то на кожне з десяти ДЕП має припадати в середньому по 2 тисячі «кеме» доріг.
 
Відтак, вже через два місяці в системі Компанії з’явиться 10 ДЕП, для обслуговування автодоріг державного значення. Зокрема територію Волинської області, а також Житомирської та Рівненської, обслуговуватиме ДЕП №9.
 
Отже, новоствореним ДЕП передадуть майно, майнові права та зобов’язання, що обліковуються на балансі філій, які увійдуть до їх складу. Нові ДЕП стануть правонаступниками дочірніх підприємств, на базі яких вони створені, не лише в частині майна, майнових прав, інших активів та зобов’язань, що передані новоутвореному дочірньому підприємству, а й у частині виконання робіт на автомобільних дорогах державного значення, – інформує сайт Укравтодору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus