USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський аматорський фольклорний ансамбль отримав гран-прі фестивалю стрілецької пісні

23 Березня 2024 12:22
Учасники народного аматорського фольклорного ансамблю «Княгининські хорошухи» Центру культури «Княгининок» (керівник - Вікторія Мельничук) побували у м. Хуст Закарпатської області, де взяли участь у гала-концерті відкритого фестивалю-конкурсу стрілецької пісні «Красне поле» та отримали найвищу нагороду - гран-прі.

Про це повідомляє Луцька міська рада.

Народний аматорський камерний хор «Луччина» культурно-мистецького центру «Красне» (керівник - Володимир Єфіменко) став дипломантом цього фестивалю-конкурсу.
Фестиваль започаткований 2009 року. Цьогоріч учасниками стали 117 колективів та солістів із 14 областей України, пролунало понад 300 патріотичних пісень, серед яких значну частину займали стрілецькі пісні.

Читати ще: «Від Стрітення до Великодня»: у Луцьку відбувся творчий звіт народного аматорського фольклорного гурту «Чачка»

Проходив конкурс у змішаному форматі: члени журі прослуховували виступи онлайн, лауреати і дипломанти брали участь у гала-концерті, що відбувся у Закарпатському обласному театрі драми та комедії.
Мета фестивалю – популяризація пісенних творів національно-патріотичної тематики та творів, які оспівують славетні подвиги українського народу і події, пов’язані з проголошенням Карпатської України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus