USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський боєць розповів про «пекло» для бойовиків у Мар’їнці

8 Червня 2015 12:46
Волинянин Максим Морозов (псевдо «Лютий»), боєць «Легіону Свободи» з волинського міста Ківерці розповів про подробиці бою за Мар’їнку.

Максим Морозов став одним із тих, хто у складі батальйону «Січ» брав участь у зачистці Мар’їнки від російських найманців і терористів, - інформує «Вголос».

«Ми ніколи не вірили у справжність будь-якого перемир’я з російськими окупантами, тому готові до того, що ворог знову піде у наступ. Чергова така спроба сталася вночі 3 червня. Близько 4-ї години ранку терористи розпочали масований артилерійський обстріл. Потім на наші позиції посунула важка бронетехніка, танки, за ними – піхота, не менше тисячі бойовиків.

ЧИТАТИ ХРОНІКУ БОЮ В МАР’ЇНЦІ: ЗАГРОЗА «КОТЛА», ВАЖКА АРТИЛЕРІЯ, ВТРАТИ

28-а окрема механізована бригада була вибита зі своїх позицій під Мар’їнкою, понесла втрати і змушена була відступити. Бойовикам вдалося частково зайняти позиції в Мар’їнці.

Але закріпитися на них вони не встигли. Наша артилерія влаштувала для них пекло. Після цього розпочалася зачистка цих територій, безпосередню участь у якій брав і батальйон «Січ».

Близько 20-ї вечора ми підійшли до Мар’їнки, близько 3-ї години ночі розпочали зачистку, а до 10-ї ранку 4 червня вже все зачистили», - поділився враженнями Максим Морозов.

ДИВИТИСЬ ФОТО ТА ВІДЕО З МАР'ЇНКИ

Також Максим Морозов спростував заяви російської пропаганди про взяття Мар’їнки:

«Ніякого швидкого захоплення не було. Хоча частково бойовикам справді вдалося частково вторгнутись у Мар’їнку, відтіснити наших. Проте вони понесли настільки серйозні втрати, що, мабуть, навіть і не пробували закріпитися на цих позиціях. Якби спробували – ми їх би просто змели з лиця землі, вони були би повністю знищені».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus