USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинський хор повертається на луцьку сцену

19 Травня 2014 18:12
Шоу-програму, складену із стилізованих зразків волинського фольклору весняно-літнього календарно-обрядового циклу, пропонує лучанам у травні Волинський державний академічний український народний хор.

Про це під час прес-конференції, що відбулася 19 травня, розповів художній керівник колективу, заслужений діяч мистецтв України Олександр Стадник.

З його слів, протягом останнього десятиліття колектив традиційно презентує концертні програми на різдвяні свята на навесні. Зазвичай, роблять подвійні концерти, цьогоріч, через різні причини, відбудеться один виступ 26 травня. Програму значно оновили, до двохсотріччя від дня народження Тараса Шевченка виконуватимуть його твори, чимало з яких є у репертуарі хору. Так, у виконанні солістів та хору прозвучать твори «За байраком байрак» (в обробці Олександра Стадника), «Нащо мені чорні брови» та «Думи мої» (музика Олександра Стадника).

Розпочнеться концерт веснянками, які продовжує нова вокально-хореографічна композиція «На Івана, на Купала». Окрім записів українських фольклористів, які допомагали створювати цей твір, у композиції використаний нотний запис із тому «Волинь» польського фольклориста та композитора Оскара Кольберга, двохсотріччя від народження якого відзначають цього року не лише у Польщі.

«Програма буде цікавою, ще не було такого, щоб глядачі, які приходять на наші концерти, залишалися незадоволеними», - зазначив художній керівник хору.

Двогодинний концерт завершить своєрідний триптих творів, пов’язаних із національно-визвольними змаганнями українського народу починаючи з козацьких часів, які завершує вокально-хореографічна композиція «Козаки йдуть!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus