USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Українська пісня – ліки для душі: Волинський народний хор завершив різдвяні концерти

28 Січня 2021 14:12
Надзвичайно теплим та напрочуд душевним концертом провели новорічно-різдвяні свята артисти Волинського народного хору.

Дійство відбулося 27 січня у Волинському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Лесі Українки із дотриманням карантинних вимог.

Півтори години естетичної насолоди від бездоганного виконання українських народних пісень та видовищних танців промайнули, як одна мить. Публіка не втомлювалася аплодувати, й раз за разом було чутно радісні вигуки «Браво!».

Концертна програма Волинського народного хору потішила лучан як тужливими і щемними піснями, так і яскравими гумористичними вокально-хореографічними композиціями. А ще – осучасненою подачею матеріалу.
Одне слово, артисти Волинського хору вже вкотре продемонстрували публіці свою майстерність, талант та щиру любов до української культури.

Завершився концерт віншуваннями, посіваннями та спільним виконанням усіма улюбленої колядки «Добрий вечір тобі, пане господарю».
Як наголосив художній керівник та головний диригент хору, заслужений діяч мистецтв України Олександр Стадник, кожен артист повноцінно живе лише тоді, коли має нагоду дарувати свою творчість публіці. Проте останній рік видався для митців напрочуд важким, адже через світову пандемію коронавірусу виступів було мінімум.

«Артист без сцени не може. Сподіваємося, що вже цьогоріч повернемося до активної концертної діяльності. Й запрошуємо поціновувачів української пісні і танцю на наші виступи», – зауважив Олександр Стадник.

Читати ще: Без концертного залу, але з мистецьким двориком. Як пережила карантин волинська філармонія

Як відомо, Державний академічний Волинський народний хор був створений у Луцьку при Волинській обласній філармонії у 1978 році.
Ірина КАЧАН

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus