USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Навчатимуть зубних техніків: Волинський медінститут шукає партнерів для нової освітньої програми

27 Лютого 2024 22:02
На базі обласної стоматологічної поліклініки відбулася робоча зустріч за участі голови Волиньради Григорія Недопада, його заступника Григорія Пустовіта, а також керівництва Волинського медінституту щодо перспектив співпраці між двома обласними комунальними закладами.

Про це інформує Волиньрада.

Виконувачка обов’язків ректора Тетяна Пастрик розповіла, що на вимогу ринку праці та з урахуванням сучасних викликів виш постійно запроваджує нові освітньо-професійні програмами. Зараз триває ліцензування чергової – «Стоматологія ортопедична» за кваліфікацією «Технік зубний».

Про готовність до співпраці заявив директор обласної стоматологічної поліклініки Ігор Дворко. За його словами, потужності установи цілком можуть забезпечити навчально-практичну базу для студентів медінституту.
«Ми уже маємо для цього достатню матеріальну базу. Є приміщення, обладнане відповідними робочими місцями для навчання саме зубних техніків. Матеріали та устаткування ми також можемо забезпечити», – зауважив він.

«Сьогодні маємо намір не лише ознайомитись із матерільно-технічною базою обласної стоматполіклініки, а й визначитись із тим, що повинні забезпечити зі свого боку ми як медінститут, що додатково потрібно закупити для якісної підготовки наших студентів», – додала Тетяна Пастрик.

Читати ще: Працівники волинського медінституту придбали модифікований дрон для військових

Ігор Дворко також пообіцяв сприяння у пошуку фахівців, які викладатимуть вузькопрофільні освітні дисципліни: зуботехнічне матеріалознавство, моделювання анатомічної форми зубів, техніка виготовлення протезів та щелепно-лицевих конструкцій тощо.
Голова обласної ради Григорій Недопад обом керівникам порекомендував звернути увагу на фахівців, які досягли пенсійного віку, але мають багаторічний стаж роботи.

Читати ще: «Це була своєрідна революція», – в.о. ректора Волинського медінституту Тетяна Пастрик про досягнення вишу, престиж професії й вступну кампанію в умовах війни

«Така співпраця має перспективу та є взаємовигідною для обох наших обласних комунальних закладів і для галузі охорони здоров’я в цілому. Для Волині актуальна проблема нестачі кваліфікованих кадрів, і стоматологія не є винятком», – зауважив голова облради.

Окрім того, сторони обговорили можливість проведення на базі обласної стоматологічної поліклініки платних курсів підвищення кваліфікації для зубних техніків та перспективу створення виїзних бригад з числа студентів у віддалені громади для безоплатного надання стоматологічних послуг малозабезпеченим громадянам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Van Показати IP 27 Лютого 2024 23:10
А яка так технічна база у них є крім чотирьох крісел, стола та кількох шкафчиків? Зрозуміло що Дворко живе в іншому столітті для нього зубне протезування - це знімні протези великІ ливарні, гіпс та відбитки. Сучасні зуботехнічні- це приміщення на 20 квадратів сканер та фреза та гарний комп'ютер ти що раніше робили 20 техніків забезпечить два фрези тому чи буде попит на цю спеціальність велике питання але у нас дуже часто факультети відкриваються не через те що буде попит на ринку праці а тому що є попит серед студентів які можуть за це заплатити вірніше їхні батьки..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus