USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинський нардеп не готовий підтримати скасування мораторію на продаж землі

23 Вересня 2019 18:12
Народний депутат від Волині Ігор Гузь поки не готовий голосувати за скасування мораторію на продаж землі, оскільки наразі у цьому питанні немає прозорості.

Про це він розповів 23 вересня під час пресконференції.

«Наразі я не готовий голосувати за скасування мораторію на продаж землі, це моя особиста позиція. Я не хочу лякати тим, що іноземці приїдуть і все скуплять, мова зовсім не про це. Просто я хочу чітко побачити концепт, правила та прозорість у цьому процесі, адже є дуже багато питань. Наприклад, твердження, що орендар, який орендує в людини пай, матиме першочергове право на викуп цієї землі, але яка буде процедура? Тобто дуже багато нюансів, я хочу побачити картину. Минулого тижня президент десь трохи поояснив, але цього недостатньо. Я чекаю на те, що суспільство чітко матиме бачення з цього приводу», - каже нардеп.
Він відзначив, що землю не продають в Північній Кореї, Лівії, Білорусі, на Кубі, однак ринок землі є скрізь. Тому, на його думку, рішення про скасування мораторію потрібно приймати обдумано, щоб воно було доопрацьоване.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 23 Вересня 2019 19:59
Потрібно відкривати ринок землі, батракам земля не потрібна.
Ух!!! Показати IP 23 Вересня 2019 21:41
Хочу побачити концепт...
лучанин Показати IP 24 Вересня 2019 11:50
Тільки відкриття ринку землі... І ще раз, тільки так... Все решта від лукавого...
Олег Показати IP 24 Вересня 2019 22:37
Земля вже давно є в обігу, якщо подивитися навіть на офіційні декларації наших чиновників ,то вони є власниками землі в різних обсягах.І треба думати не проте що скуплять, а проте що багато людей мають на руках актив не мають права ним розпорядитися, бо не секрет що багато людей емігрували і їм простіше продати чим вибивати арендну плату знаходячись за кордоном ( середній обсяг +- 100 доларів) , а так власники формально є а він не отримує нічого і таких "мертвих душ" море. А так буде конкретний власник, буде сплачувати податок, дотримуватися правил сівозміни а не виснажувати землі технічними культурами і тд.
Валентина Показати IP 25 Вересня 2019 20:20
Отримувати копійки за оренду землі і ще й платити за неї податок це абсурд. Якщо порахувати, що орендар оплачує 2500 грн. За рік, то через 10 років маємо супер сумму 25 000 грн. Хто не хоче хай не продає, але дайте можливість продати тим кому це просто необхідно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus