USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський перевізник у свято виходить в рейс під настрій?

2 Травня 2016 12:51
Перевізник самовільно скасував ранковий рейс Нововолинськ-Іваничі, а пасажирам про це повідомили на 10 хвилин пізніше часу відправлення. Як з’ясувалося, такі випадки непоодинокі, причому не лише з цим перевізником.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили пасажири рейсу.

Автостанція у місті Нововолинськ, близько 15 людей чекають відправлення ранкового рейсу Нововолинськ-Іваничі о 8.45. На годиннику 8:50, автобус так і не прибув. На запитання «Чи все ж поїдемо?», - працівники автостанції розмито відповідають у стилі «може так, а може й ні». Пояснюють, що випадок «плаваючого графіку» із цим рейсом трапляється уже не вперше. Втім, незважаючи на таку невизначеність, квитки продають.

Диспетчер автостанції чіткої відповіді на поставлені запитання щодо відправлення автобуса теж не повідомив, а через 10 хвилин монотонно оголошує у гучномовець, що його не буде. Пред’являючи посвідчення журналіста, просимо надати інформацію про перевізника.

Рейс Нововолинськ-Іваничі, зареєстрований на підприємця Юрія Подлевського, набираємо на мобільний і цікавимося, чи добре йому відпочивається ранкової пори, оскільки натовп людей, який уже зібрався в очікуванні автобуса почуває, себе не так комфортно. Пан Юрій невдоволено відповів, що сьогодні свято, й тому він вирішив самовільно скасувати рейс Нововолинськ-Іваничі.

Запитуємо у диспетчера, чи повідомляв перевізник заздалегідь про такий форс мажор? Жінка відповіла, що жодних повідомлень про зміну графіку не надходило, і додала, що такі випадки трапляються і не лише з Юрієм Подлевським. Пасажири, які зібралися на автостанції розповідають, що проблеми із рейсом Нововолинськ-Іваничі трапляються уже не вперше. Вочевидь, пан Юрій просто забув, що він працює у сфері обслуговування громадян, а не вантажоперевезень.

У розмові із журналістами Юрій Подлевський поводився дуже самовпевнено. На запитання чи розуміє він, що означає графік перевезення, сказав, що як власник має право самостійно вирішувати, коли випускати автобуси в рейс: «У мене є всі документи, робіть що хочете і більше не дзвоніть сюди, ясно?», - ось і весь діалог із паном Юрієм.

Нам вдалося з’ясувати, що ліцензія перевізника зареєстрована у Луцьку у підприємстві «Вопас». На жаль, сьогодні там теж святковий день, а тому додаткової інформації ми не отримали.

Втім, пан Юрій Подлевський може бути впевнений, що ми обов’язково з’ясуємо усі деталі з тим, щоб надалі перевізник, який заробляє гроші завдяки пасажирам, до яких ставиться з такою відвертою неповагою, став більш дисциплінованим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Анонім Показати IP 2 Травня 2016 13:30
Приватизація. В 90-ті були кооперативи.
лучанка Показати IP 2 Травня 2016 13:33
І це все, щоб тільки став більш дисциплінованим? Він повинен позбутися хоча би на певний рермін ліцензії!
Добряк Показати IP 2 Травня 2016 14:27
Ну і призвище в нього подле,пасує власнику,а ліцензію треба забрати
Гапонюк Показати IP 2 Травня 2016 14:37
Куди нам до Європи, якщо він без поваги ставиться до людей за рахунок яких заробляє гроші. Бо знає що нічого йому не загрожує-будуть їздити, альтернативи немає
автор Показати IP 2 Травня 2016 14:44
Безпредел! Мочити треба!
Пасажир Показати IP 2 Травня 2016 14:53
Альтернатива є завжди! Просто треба і самим людям перестати бути бидлом! Автобуси, особливо між селами виходять в рейс брудні, з жахливим салоном, переповнені... А люди ковтають і ідуть як тварини
Василь Показати IP 2 Травня 2016 14:59
Нація повністю хвора, на кожному кроці її мачають мордою в багно, а вона каже - мед!
Гура Показати IP 2 Травня 2016 15:31
Наші нардепи про себе не забули, і коли державне свято припадає на неділю, понеділок зробили вихідний. Атож, в неділю в державне свято потрібно стояти на трибуні і рукою махати. (робота така). Ми, царі, без вихідних? А тому роботязі у вихідний везти 15 пільговиків? (робота така).
читай уважно! Показати IP 2 Травня 2016 15:48
Питання не у 15 пільговиках, а в тому. що перевізник, давши вихідний водієві, клав на тих 15 пільговиків з прибором! Люди з самого ранку вставали, щоб їм сказали, що рейсу не буде, а раніше про це сказати розуму не вистачило? Зате Подлевський собі відпочиває
транзитний пасажир Показати IP 2 Травня 2016 15:50
А рейсовий автобус Луцьк - Лаврів на перший день Великодня не обслуговувався. Лише сьогодні, у понеділок, вийшов другим рейсом. У велике село Луцького району, у кожній хаті якого (цілком ймовірно), є родичі і близькі у Луцьку, з міста добиралися, хто на чому міг. І це під постійне ниття водіїв цього рейсу: "солярки нема...", "виручки нема...", "пасажирів нема...", "запчастин нема...", "зарплати нема...". І мізків "нема". Тому що проїзд в цих брудних радянських "пазиках" з залоєними, десятками років не праними чохлами на сидіннях, до яких бридко доторкнутись, від Луцька до дачного масиву "Промінь" коштує для усіх 10 гривень, а на маршруті №4 - 3 гривні. Вловлюєте різницю? Краще нити, возити 50 м. куб. повітря, ніж дешевше підвезти пенсіонера. А водії які розумні (нахабні)! Логіка радянська: я за кермом, тому пан, а ти - пасажир, означає - ніхто. Ці, вже з "самостійної України" нувориші не розуміють, що пасажири - це їхні роботодавці. Не буде пасажирів - не буде роботи. її вже немає. Є "робота" по перевезенню повітря: 50 кубів в Лаврів і стільки ж - з Лаврова в Луцьк. І це – сфера так званого обслуговування!? Яка існує для того, щоб створити комфорт тим, кого обслуговуєш?! Незабаром лаврівчани пересядуть на хвіри і ровери, якщо такі є в наявності. А перевізники і власники маршрутів будуть пеніс (лапу) ссати…
знаю цей "рейс" до транзитний пасажир Показати IP 3 Травня 2016 08:59
повністю підтримую!!
пасажир Показати IP 2 Травня 2016 19:26
Довелось їхати славнозвісним "пазиком" Луцьк-Лаврів. Від дачі промінь до автостанція. Водій цілу дорогу розповідав про дороге паливо,дороге обслуговування "пазика", невігдний маршрут. Оплата за проїзд сказав 4 гривни. Це неповага до пасажирів . Потрібно міняти підхід до таких первізників.
транспортер Показати IP 2 Травня 2016 20:16
Потрібно на конкурсі по перевезені встановити страховий депозит . І з нього знімати штрафи за ненадання послуг чи порушення перевізниками графіків. Депозит та штрафи мають бути великими, що б не забивали болт
Автор Показати IP 2 Травня 2016 20:29
Луцьк Боратин теж нічим не відрізняється. Їздить як хоче. Сказав що два дні їздити не буде а ви люди пішком ходіть. Якийсь безлад... Невже на власника не можна найти ніякої управи, наприклад ліцензію забрати чи штраф виписати та нехай відпочиває
стоїк Показати IP 2 Травня 2016 23:46
які всі коментатори добрі! тільки можуть сказати як все погано і як їх не поважають! хотілось би подивитись на цих ,,праведників,, у реальному житті! думаю, що вся допомога ваша закінчується там де й починається!
пассажирка Показати IP 2 Травня 2016 23:58
Луцьк-Береськ, як там є хто, а то перед святами 4 дні не було нікому їздити
Лілу Показати IP 3 Травня 2016 00:38
Рейс луцьк-смолигів невідрізняється охайністю, брудно, це притому що хазяйка їздить тільки як касир і на кінцевій замість попити кави могла б помити автобус
Просто... Показати IP 3 Травня 2016 11:05
Будь-ласка,шановні журналісти, підніміть це питання. Чомусь на свята забувають про людей ,які в ці свята працюють. В мене вчора після добового чергування пішов відлік на другу добу, а моя колєга в цей час намагалась хоч чимось добратись, щоб мене поміняти. Тому що звечора сказали.що автобус буде,а зранку захотіли,і скасували. В Європу йдем(((
Лучанка Показати IP 3 Травня 2016 13:05
... а рейс Луцьк - Небіжка взагалі відпочиває три дні, бо водій керується принципом: коли хочу тоді їду. І ніхто нічого не може вдіяти. Нехай керівництво прочитає, але воно має на чому їздити і його це все анітрохи не хвилює.
вже приіхали Показати IP 3 Травня 2016 19:44
куда ще іхати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus