USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.97

На «невигідному» маршруті до Гаразджі змінився перевізник

30 Листопада 2016 13:16
Луцький перевізник ТзОВ «ВТП Санрайз ЛТД» надіслав лист в облдержадміністрацію про відмову від маршруту № 230. Свої дії пояснив тим, буцімто, стало не вигідно пускати туди автобус у зимовий період.

Лист про відмову зачитав директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка під час зустрічі з перевізниками та мешканцями сіл Гаразджа й Промінь.

У поясненнях було те, що перевізнику вдвічі зменшили суму компенсації за перевезення пільговиків. Перерахунок зробили в Луцькій райраді, опираючись на те, що взимку їздить значно менше людей, ніж під час інших сезонів.

Місцевий мешканець Ярослав Васильович, емоційно висловлюючись, піддав сумніву інформацію про те, що маршрут економічно не вигідний.

«Що вони говорять про «не вигідно»?! Це не правда, от сьогодні я їхав із села, то всі сидячі місця були зайняті, та в салоні було 39 пасажирів, які стояли. Через те, що маршрути погано їздять, не дотримуються графіків, мій онук захворів, чекаючи після школи дві години на транспорт і місяць лікувався. Це - знущання над людьми!», - нарікав чоловік.
Зі слів Івана Мирки маршрут дійсно став малоприбутковим, втім знайшовся охочий замінити «Санрайз».

«Вони погано вчинили, адже пішли з цього маршруту на маршрут №22. Звісно, там він отримає за рейс тисячу гривень, а тут лише 150 гривень. У цій ситуації ми пропонуємо такий вихід: сільрада та райрада дає частину компенсаційних коштів за пільговиків. Зараз, замість перевізника, що покинув маршут, ми знайшли нового. Він поїде по тому ж графіку. Проте ми будемо розробляти новий, що сполучатиме Промінь з Гараджою. Він буде вигідний, адже рухатиметься через центр міста Луцьк. Хоча й буде конфлікт з обласним центром, але ми будемо це вирішувати», - пояснив посадовець.


Взятися за «покинутий» маршрут погодився перевізник АТП «Луцьк», який їздитиме із Гаразджа через вулицю Рівненська та проспект Волі.

Щодо компенсації, то сільголова села Гаразджа повідомив, що з бюджету вже готові виділити 30 тисяч гривень, аби мешканці таки мали належне сполучення з обласним центром.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Івану Мирці Показати IP 30 Листопада 2016 13:31
Думай як зробити зручнішим доїзд із сіл Милуші, Зміїнець, як альтернатива № 22. Ти знаєш, там також люди, і в них є діти. Чи обовязково всім людом йти до тебе на поклон.
Душман Показати IP 30 Листопада 2016 14:42
Горбатюк як завжди з будуна пор його конюхом перевести а не силь головою

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus