USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку можуть заборонити зупинятися приміським маршруткам

17 Лютого 2021 11:43
В обласному центрі Волині шукатимуть перевізників за маршрутами № 37 «с. Жабка – ринок «Ринок Новий» та № 181 «Богушівка – Луцьк». Натомість приміським маршруткам пропонують заборонити зупинятися в місті.

Відповідне рішення ухвалили члени виконавчого комітету міськради 17 лютого.

Начальник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов повідомив, що особливо гостро стоїть питання про сполучення села Богушівка, яке увійшло до Луцької громади, з Луцьком. Свого часу зверталася міська рада до перевізника, який працює на маршруті 251 з пропозицією продовжити маршрут до Богушівки. Однак перевізник не погодився.

Члени виконкому зауважили: чимало приміських маршрутів, які курсують містом, перевантажують рух. Крім того, приміські маршрутки мали б не зупинятися на території міста, а везти пасажирів на автостанцію. Водночас велика кількість приміських маршруток йде в розріз з намірами звільнити місто від них.

«Мешканці приєднаних громад мусять бути забезпечені доїздом. А на тих маршрутах, які не відносяться до нас, автобуси мають доїжджати до межі міста або на автостанцію без зупинок. Це завантажує рух громадського транспорту, забирає пасажирів у луцьких перевізників, які їздять з валідаторами», – зазначив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Крім того, він дав доручення управлінню транспорту розробити схему організації руху приміських маршруток в Луцьку. Зокрема, щоб вони могли їхати до автостанції без зупинок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Наталія Показати IP 17 Лютого 2021 11:50
На моїй пам"яті 2 тендери на маршрут до Жабки, і 2 переможця, і жодного виконаного маршруту. Чим цей тендер відрізняється від попередніх? Чому ми маємо сподіватись на феєричний успіх саме цього відбору? НЕ ВІРЮ. Влада не справилась з своїм обов"язком попереднього разу, відповідно і довіра така ж, як і виконані обіцянки
ОДА Показати IP 17 Лютого 2021 12:13
Приміські - РОЗвантажують міські маршрутки, щоб люди НЕ чекали по 40 хвилин, взагалі-то... Як вони то собі уявляють? Водій, незважаючи на протести людей, повезе їх повз їхньої зупинки на автостанцію (на якій немає транспорту міського - 2, 28, і рідкісний тролейбус)? Чи пустять приміські чорті-якими вулицями?
До міськлї ради Показати IP 17 Лютого 2021 12:46
Ви в тих маршутках їздили, пустіть нармальну кількість, а то люди один на одному стоять. Нехай всі ці депутати поїздять 1 рік маршутками і глянуть як звичайним людям життя " покращили". Валідатори тіьлки на передні двері, а вихід на задні двері, щоб вийти треба всіх розштовхувати, вислуховувати прокльони, так що депутати зробіть більшу кількість маршуток, щоб їздили частіше і менше людей в них товклися один об один.
Лучанка Показати IP 17 Лютого 2021 13:01
Запитання... А чим добиратися людям на роботу з Відродження на Конякіна (р-н риббази)????? Якщо крім маршутки №2 туди нічого не їде і в час ПІК на неї не можна сісти. а приміські маршрути дууууже виручають. Створюйте нові маршрути або відновлюйте старі, такі як 17, 17А. А потім приймайте свої безглузді рішення. А якщо приміська маршутка відноситься до Луцької ОТГ, то чому їй не можна зупинятися по місту??? Тим більше, що більша кількість пасажирів їде на роботу....
Читач Показати IP 17 Лютого 2021 13:39
Чим далі, тим більші "прівєти" приходять в голови чиновникам щодо транспортного питання. Явно буксує робота е-квитка. Що говорити про приєднані села, якщо вже років 5 в самому місті не курсує міський транспорт на ділянці 2-х зупинок по вул. Дубнівській (від кільця до цегельного заводу). Добре, що виручає сільська маршрутка № 251 і приміські автобуси. А тепер давайте прийміть "мудре" рішення і нехай лучани взагалі ходять пішки. В мене є оптимальне і раціональне рішення транспортних проблем в м. Луцьку: всім чиновникам заборонити їздити в місті на приватному транспорті. Нехай їздять громадським транспортом з е-квитком! Приватним і службовим авто дозволити їхати до межі м. Луцька.
Запитання можна? Показати IP 17 Лютого 2021 13:58
Напишіть прізвища тих, хто подає ці ініціативи ! Пора цих людей знати поіменно!
ольга Показати IP 17 Лютого 2021 14:27
Ідея - бомба. Покращення в дії. У вас є якісь раціональні ідеї? Житель приєднаного ОТГ працює в районі припустимо кінотеатра Промінь.Він мусить оплатити повну вартість проїзду по кілометражу через усе місто на АС 1, а потім ще раз оплатити зворотню дорогу у маршрутці з валідатором, при цьому у жителів міста і так критична ситуація з доїздом. Скільки це займе часу і коштів. Скільки прості люди будуть заручниками ваших схем і нововведень. Ви ж усе це робите для покращення життя лучан?
Отакої Показати IP 17 Лютого 2021 14:50
Це ті ОТГ,що не приєднані до Луцька,але це ж дискримінація.
Alex Показати IP 17 Лютого 2021 15:22
Для чого сваритися з сусідами, з тими ОТГ, які не приєдналися до Луцька? Це буде повний колапс і ще під час карантину. Міські маршрутки і так завантажені, а ще добавиться сільське населення.
Отакої Показати IP 17 Лютого 2021 15:42
До речі вже більше року є Сітікард.Не хочуть прозвітувати-доходи,видатки,скільки видано карток,скільки терміналів...цікаво,бо складається враження,що там все не дуже...ось і боротьба за пасажира.
Бодька Показати IP 17 Лютого 2021 20:03
Біль дурнішої ідеї в Луцьку ще не було!!!
Повітряний Показати IP 17 Лютого 2021 22:23
Маршрутку зняти, в школі холодно, діти знов на дистанційному, дорога толком не почищена, .і.тд Повний бардак.
Нострадамус Показати IP 18 Лютого 2021 08:08
Правильно! Кожне село роздiлити кордонами, поставить митницi i ввести вiзовий режим!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus