USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський перинатальний центр можуть назвати іменем Бориса Клімчука

11 Червня 2018 18:24
Комунальний заклад «Волинський обласний перинатальний центр» може отримати ім’я українського державного і політичного діяча, дипломата, екс-голови Волинської облдержадміністрації Бориса Клімчука.

Про це йдеться в проекті рішення, опублікованому на сайті Волинської обласної ради.

«Перейменувати комунальний заклад «Волинський обласний перинатальний центр» Волинської обласної ради у комунальний заклад «Волинський перинатальний центр імені Бориса Клімчука», - йдеться у документі. Рішення вступить в силу якщо його підтримають депутати Волинської обласної ради під час сесійного засідання.

Ідея перейменування перинатального центру належить голові Волиньради Ігорю Палиці, який зазначає, що саме Борис Клімчук був ідейним натхненником створення медзакладу та за життя зробив все можливе, аби волиняни отримували надсучасну медичну допомогу.

«Перинатальний центр був об’єктом особливої гордості Бориса Петровича. Проект – унікальний, аналогів якому немає в жодній області України. Будучи головою ОДА він доклав всіх зусиль, аби волиняни мали найкраще медичне забезпечення під час пологів. Не раз він повторював, що цей проект має не лише медичну, але й моральну складову, адже в сім’ях мають народжуватись здорові дітки.

Окрім того, саме Борис Петрович дав хід будівництву і постійно його лобіював, поки був на посаді голови облдержадміністрації, тому буде справедливо назвати перинатальний центр його іменем», - зазначив в коментарі ІА Волинські Новини голова Волиньради Ігор Палиця.

Депутат Волинської обласної ради Олександр Курилюк, який працював заступником голови ОДА, пригадує, що ідея створити на Волині перинатальний центр з’явилась у Бориса Клімчука тому, що він вмів дослухатись до думки професіоналів.

«Після спілкування з медиками стало зрозуміло, що є випадки частих ускладнень при пологах. Але найбільшим індикатором була висока смертність дітей при народженні – через брак устаткування медики не завжди могли надати кваліфіковану допомогу. Тому й виникла ідея створити професійний центр», – пригадує Олександр Курилюк.

Капсулу і перший камінь майбутнього центру заклали ще у 2001 році, на цю знакову для волинян подію завітав і тодішній Президент України Леонід Кучма. Проте після того, як Борис Клімчук пішов з посади, його ідею так ніхто і не продовжив. Так було аж до 2010 року, коли Борис Петрович знову став головою облдержадміністрації, а в країні з’явився національний проект «Нове життя», який дозволяв залучити державні кошти, гроші міжнародних донорів та благодійників.

«Особливо активно будували у 2012-2013 роках, відбувались часті міжвідомчі наради, був постійний контроль за процесом виконання робіт та звіти про стадії виконання. Паралельно наші спеціалісти їздили на навчання за кордон», - пригадує Олександр Курилюк.

Лише за період з 2010 по 2014 рік, коли Борис Клімчук перебував на посаді, на побудову перинатального центру виділили та освоїли більше 93 мільйонів гривень.

«Цей проект мною вистражданий не одним роком, не одним днем. Капсулу під будівництво закладали ще у 2001 році з президентом Кучмою», - розповідав Борис Петрович, коли анонсував відкриття центру в 2014 році. Проте, не судилося: в розпал Революції гідності Борис Петрович добровільно склав повноваження голови ОДА, аби не допустити кровопролиття на Волині, а за місяць після важкої хвороби його серце зупинилось.

З початком російської агресії фінансування побудови перинатального центру припинили на декілька років. У 2016 році, коли головою облради став Ігор Палиця, з обіцяних 55 мільйонів з держбюджету не надійшло ні копійки, хоча Волиньрада виконала свої зобов’язання щодо співфінансування. Зокрема, кошти з обласного бюджету успішно освоїли.

З того часу фінансування та будівництво знову відновили. Завдяки домовленості Ігоря Палиці з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом в 2017 році область вже отримала 64,4 млн (45 млн з держбюджету та 19,4 з Державного фонду регіонального розвитку), після чого хід робіт у Луцьку особисто проінспектував очільник уряду. Ще 10 мільйонів виділили у 2018 році, а фонд Віктора Пінчука у відповідь на звернення Ігоря Палиці пообіцяв профінансувати купівлю обладнання на 6,5 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
Лучанин Показати IP 11 Червня 2018 18:29
А чому досі немає "експертного висновку" Яковлєва,Григоренка?Ау...Без вас же ніяк.
Анонім до Лучанин Показати IP 11 Червня 2018 19:38
а що вони скажуть? навіть ці утирки розуміють, що Клім зробив для Волині стільки, скільки не зробив ще жоден губернатор
теж лучанин до Лучанин Показати IP 11 Червня 2018 19:38
бо вони гавкають за пару гривень, які беруть у Івахова. Що зробив патріот Бондар, який очолював 2 революції? Розікрав ліс і побудував з Колісником будинки у Гаразджі? Що зробив Романюк? Нічого. За Гунчика взагалі не хочеться говорити паскуду. А Клімчук попри його партійну приналежність був поміркованою і далекоглядною людиною. Багато людям зробив добра за свої гроші через фонд, поки туди не прийшов Глазунов. Хай буде назва на його честь, все таки він натхненник цього проекту
АНАТОЛЬ_ Показати IP 11 Червня 2018 18:45
Пидтримую
Анонім Показати IP 11 Червня 2018 19:00
цілком заслужено. тільки зараз стає видно, скільки Клімчук зробив для Волині. а скільки ще міг би зробити, якби не доконали "революціонери"
Камінь Показати IP 11 Червня 2018 19:08
У цій ситуації можна спрогнозувати цілий шквал критики "патріотів" на кшалт Данильчука, які будуть кричати про те, що Клімчук був регіонал, не можна так називати, це сором чи і все таке. Єдине, що можна сказати про перинатальний - це дійсно та медична установа, яка можа дати шанс десяткам новонароджених діток і усією ідеєю її створення Волинь завдячує покійному голові ОДА Борису Клімчуку. Лише через кілька років можна судити про події того буремного часу і його позиція і мудрість просто дивує та позбавила нашу область кровопролиття і конфліктів. Це мудре рішення і я схвалюю позицію Палиці в цьому питанні
Оляля Показати IP 11 Червня 2018 19:11
А що революціонери: є гроші скачуть, нема - шукають де заробити. Відносно Клімчука вчинили точно неправиьно, але ж данильчукам, собуцьким тоді не було часу розбиратися по кожній людині - вони усіх під одну гребьонку гребли
Костя Показати IP 11 Червня 2018 19:16
На жаль, цінність і масштаб людини для багатьох відкривається лише через роки. Зараз якраз такий час, щоб без політичних доцільностей і вимог часу вшанувати сильну історичну постать. Такого губернатора як Клімчук не було і вже напевно не буде. Достойна пропозиція від достойної людини. Луцьк підтримує!
Кості Показати IP 11 Червня 2018 19:23
А чому ти за Луцьк розписуєшся? Хто ти такий? Ти робив опитування? Луцьк, якраз (розумний Луцьк), буде проти.
Олександр Показати IP 11 Червня 2018 19:29
Волинь повинна знайти належний спосіб вшанування великого патріота свого краю - Бориса Петровича Клімчука. Пропозиція щодо перейменування установи, до створення якої приклав багато зусиль Борис Петрович, доречна. На жаль, ми знову цінуємо тих кого поряд вже не має.
Носатий дядько Показати IP 11 Червня 2018 19:29
Все будуються якісь центри, клініки-ху*ніки а нещасні хворі люди по крихтах збирають гроші на лікування, чи на операції тут, чи за кордоном. Гроші викидаються на цеглу, скло, бетон і залізяччя, а повинні витрачатись на хворих. Але "вкладаючи" у хворих стільки не вкрадеш, як на будівництві за бюджетні кошти (золоте дно для злодіїв київських і волинських). І нагадайте мені ЩО КОНКРЕТНО для Волині і волинян зробив Клімчук (тільки без соплів і воплів)?
Клава до Носатий дядько Показати IP 11 Червня 2018 19:51
Э доля правди ...
Анонімка до Клава Показати IP 11 Червня 2018 19:56
Супер. Підтримую.
до носатого дядька Показати IP 11 Червня 2018 19:41
То може перинатальний і буде рятувати немовлят? чи у дядька тільки ніс виріс, а не мозок? Ідея ПРАВИЛЬНА, але раджу запитати у родини покійного чи вони не проти цього, бо може бути як з Фондом, коли Глазунов почав заробляти гроші на імені покійного
АНАТОЛЬ_ БІДЗЮРА Показати IP 11 Червня 2018 19:48
Потрібно буде додати після повного титулу найменування мед. закладу і прізвища Б.П. Клімчука, слова: "батька Волинської мафії". Не видаляйте коментар, "ВН".
Мойша до АНАТОЛЬ_ БІДЗЮРА Показати IP 11 Червня 2018 19:57
А цей Бидзюра придурок виживший з розуму... Це йому цеглиною по башцi дали быля шахти...
Микола Показати IP 11 Червня 2018 20:15
Ідея насправді логічна та виправдана, людина яка була ідейним натхнеником заслуговує на увічнення, ПІДТРИМУЄТЬСЯ!
Діонісій Показати IP 11 Червня 2018 20:19
Кому не подобається, нехай не ходить Ідея супер)
АНАТОЛЬ_ Показати IP 11 Червня 2018 20:22
Не треба насмiхатися пане Мойшо. Я заслужена людина, справжнiй козак
Оля Показати IP 11 Червня 2018 20:28
Гарна ідея назвати Волинський обласний перинатальний центр» на честь людини-єпохи Волинського краю це дійсно мудре рішення.
Лучанка Показати IP 11 Червня 2018 20:29
Хороша ідея, цілком погоджуюсь і підтримую!!!
7770 Показати IP 11 Червня 2018 20:35
Повністю підтримую цю ініціативу. Добре, що є Палиця і в нього є сміливість зробити такий крок.
Лучанка_ Показати IP 11 Червня 2018 21:03
Ідея дійсно хороша, багато він зробив для нашого краю, повністю підтримую.
Лучанка до Лучанка_ Показати IP 11 Червня 2018 21:46
От всі коментатори пишуть:зробив зробив. Спитають внуки чи правнуки через років 70(якщо простоіть стільки) хто такий? Що зробив? Що казати??? Розумію, імені Амосова, Чернчхівського( хто не знає-почитайте, видатні лікарі. Є конкретні відкриття в медицині). А от ім Клімчука... хм
Можливо Показати IP 11 Червня 2018 21:23
в честь Гузя чи Мельника які Клімчука ставили на коліна.
невіломий Показати IP 11 Червня 2018 21:26
Повністю підтримую ідею Ігоря Палиці. Борис Клімчук старався справді зробити щось добре для волинян. Цьому є приклад створення перинатального центру і не тільки він...Шкода, що не всі люди вміють це цінувати
Олег Показати IP 11 Червня 2018 21:35
Чудова Ідея повністю підтримую !
room Показати IP 11 Червня 2018 22:33
I які ви ср..лизи.Так Клімчук і помер від того що незміг в..... через вас.
Хаха Показати IP 11 Червня 2018 23:01
А скоро централну площу в честь данильчука. Перинатальний підтримую

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus