USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» святкує 25-річчя

20 Квітня 2018 21:13
Відповідно до розпорядження Представника Президента України від 20 квітня 1993 року № 153 було створено Центр інвалідного спорту Волині, який рішенням Волинської обласної ради від 04 травня 2012 року №11/37 перейменовано у Волинський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

Основним завданням Центру стало формування спортивного руху інвалідів, розвиток паралімпійського і дефлімпійського спорту, як соціальної реабілітації людей з обмеженими фізичними можливостями, повідомляє прес-служба Центру.

За цей час волинські спортсмени брали участь у 5 зимових, 5 літніх Паралімпійських і 6 літніх Дефлімпійських іграх. На цих спортивних форумах для України виборено 41 нагороду, з них 11 золотих, 22 срібні та 8 бронзових. На чемпіонатах світу спортсмени з інвалідністю від Волині здобули 19 золотих, 31 срібну та 26 бронзових медалей, а на чемпіонатах Європи 19 золотих, 14 срібних та 4 бронзові нагороди.

За період роботи Центру у Волинській області звання «Заслужений майстер спорту України» присвоєно 10 спортсменам, а загалом підготовлено 21 майстра спорту України міжнародного класу та 23 майстри спорту України.

Почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України» присвоєно двом, а спортивне звання «Заслужений тренер України» восьми працівникам спорту серед осіб з інвалідністю.

Державні нагороди одержали 13 спортсменів і 4 працівники спорту інвалідів.

"Хочеться висловити вдячність спортсменам, тренерам, працівникам сфери фізичної культури і спорту, громадським організаціям, меценатам та іншим за плідну працю у розвитку спорту серед осіб з інвалідністю", - йдеться у повідомленні прес-служби.

Урочистості з нагоди відзначення 25-річчя спорту інвалідів у Волинській області заплановані на 3 грудня 2018 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus