USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинський режисер відвідав передову з презентацією фільму про Довбуша

19 Жовтня 2023 07:17
Волинський режисер Олесь Санін та знімальна група одного з найуспішніших українських кінохітів «Довбуш» у співпраці з «Культурним Десантом» відвідали прифронтову Донеччину, де протягом трьох днів проводили покази фільму.

Окрім головного режисера, представляли стрічку, зокрема, продюсер Максим Асадчий та виконавець ролі Олекси Довбуша Сергій Стрельніков. У складних умовах підвальних приміщень та дотримання безпекових заходів «Культурному Десанту» та творцям «Довбуша» вдалося за три дні провести п`ять показів як бійцям, що відновлюються після бойових завдань, так і цивільному населенню прифронтових міст.

«На Донеччину наша команда приїхала тому, що саме тут знаходиться важливий для мене глядач, який не може зараз купити квиток і подивитись мій фільм в кінотеатрі.

Тому наша знімальна група синхронно з прокатом в кінотеатрах показує нашу стрічку тим, кого ми дуже любимо, знаємо, і кому вдячні за те, що можемо жити в мирних містах – воїнам ЗСУ» - розказав режисер фільму Олесь Санін після одного з показів для хлопців, що перебувають в госпіталі неподалік передової. Окрім показів для захисників, стрічку було показано і людям, які попри щоденні обстріли залишаються жити у прифронтових містах Донбасу.
«У час війни ти маєш розуміти, що твоя робота буде або інструментом допомоги, або інструментом в руках ворога. Не існує зараз сірого, не існує мистецтва поза політикою. Навіть коли нічого не робиш – ти так само є невикористаним механізмом, що міг би приносити користь», – резюмував свої зустрічі на Донеччині головний режисер «Довбуша».
Читати ще: «Довбуш» став наймасовішим українським ігровим фільмом року

Як зазначають у «Культурному Десанті», після початку повномасштабного вторгнення культурне життя Донеччини дещо зупинилось, і саме такі заходи, окрім першочергової цілі підняття морально-психологічного духу бійців, повертають мистецтво у райони, що найбільш потерпають від бойових дій. Повні зали, нехай і підвальні, у прифронтових містах є важливим індикатором необхідності мистецьких проєктів на всій території України. Адже тепер до понад 500 000 українців, що вже переглянули «Довбуша» в кінотеатрах України, доєдналися і ті, завдяки кому перегляд фільмів у тилових містах є можливим.

«Побудова культурних мостів між військовими і цивільними є однією з місій «Культурного Десанту», тож показ стрічки про легенди та історію Карпат на крайніх східних рубежах держави несе в собі, крім культурологічної, і об’єднавчу функцію. Зараз кожен, хто став на захист України, є Довбушем, який бореться за свій край», – прокоментував поїздку очільник «Культурного Десанту» Коля Сєрга.
Довідка

«Культурний Десант» – об’єднання відомих митців, сили яких у щоденному режимі спрямовані на допомогу й підтримку духу військових. За час його діяльності було проведено понад 2500 концертів на лінії фронту, у військових шпиталях і в деокупованих містах. Також ініційовано низку мистецьких та освітніх проєктів, спрямованих на культурне відновлення країни і налагодження культурних мостів між військовими та цивільними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus