USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинський священик нестиме капеланську службу в зоні АТО

7 Липня 2014 13:22
На прохання отця Олександра (Вронського) митрополит Луцький і Волинський Михаїл благословив його нести капеланську службу в «гарячих точках».

Разом з трьома побратимами Олександр Вронський пішов добровольцем у батальйон особливого призначення «Січ», який входить до складу Міністерства внутрішніх справ України.

Олександр Вронський, очільник ківерцівських свободівців, вирішив піти добровольцем разом з ще трьома побратимами. Про це повідомили у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

За майже два тижня перебування у батальйоні «Січ» в Києві добровольці пройшли початковий бойовий вишкіл.

Зазначимо, Кабінет міністрів України запровадив в армійських підрозділах капеланську службу і закликає представників усіх релігійних конфесій в Україні підтримати військових.

Олександр Вронський – священослужитель, а тому вважає, що в Україні треба відновити інститут капеланства, який існував в УНР, щоб при кожній військовій частині був священик. Відтак він звернувся до митрополита Луцького і Волинського УПЦ КП Михаїла. Владика на прохання отця Олександра благословив його нести капеланську службу у «гарячих точках».

Олександр Вронський переконаний, що він повинен бути там, де знаходиться його паства, зокрема на Сході, де нашим хлопцям необхідна духовна підтримка священика: «Хлопці всі сильні духом і вболівають за Україну. Готові стояти до кінця, щоб не допустити окупанта на нашу землю, а точніше вигнати його звідси зовсім. Бойовий дух у батальйоні дуже високий, і справді, як в співається в українському славні, готові положити душу і тіло за нашу свободу. Тут усі будуть боротися, як колись боролися козаки, січові стрільці, вояки УПА. Ми

беремо приклад з наших попередників, самі боремося і дітей своїх навчаємо боронити нашу землю. А оскільки в наших жилах тече бандерівська кров, тому ми непереможні. Ми переможемо, бо з нами Бог і з нами Україна!»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus