USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський бізнес-інкубатор – збитковий

25 Листопада 2008 12:56
Заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Василь Байцим під час круглого столу презентував для представників міст обласного значення Волині можливості, які дає створення бізнес-інкубаторів. Про це 25 листопада інформує репортер «Волинських Новин».
За словами пана Байцима, наразі проект обласного бізнес-інкубатору (площа приміщень - близько 300 квадратних метрів - «ВН») є  збитковим. Для того, щоб він «вийшов на нуль» потрібно близько 3-х тисяч квадратних метрів площі. Голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк запропонував відкрити такі установи у містах обласного значення.
Пан Байцим розповів, що проект бізнес-інкубаторів призначений для підприємств і підприємців, які діють не більше двох років. «Ми – не благодійна структура, а ми хочемо навчити вас бізнесу», - такими словами Василь Байцим охарактеризував основну ідею такого проекту. Бізнес-інкубатори призначені «створити систему мислення підприємця» задля того, щоб бізнесмени-початківці розширили свої знання, вміння та успішно розвивали свою справу.
Очікується, що один молодий підприємець, який працює в бізнес-інкубаторі, зможе створити до десятка робочих місць.
Як стверджує заступник волинського губернатора, для того, щоб бізнес-інкубатори відкрилися у містах обласного значення, потрібні, окрім сприяння місцевої влади, приміщення площею 250-300 квадратних метрів, а також дві-три ініціативні людини. Натомість «область» віддасть всі необхідні зразки проектів та інших документів. Василь Байцим зазначив, що у влади міст обласного значення є ще місяць часу, щоб подумати над можливостями створення таких закладів у себе.
Довідково:
У рамках Волинського інвестиційного форуму 24 жовтня у Луцьку офіційно презентували Волинський бізнес-інкубатор. До послуг майбутніх бізнесменів упродовж трьох років буде надано повноцінне робоче місце з телефоном та комп’ютером підключеним до Інтернету. Окрім того, консультацію та допомогу надаватимуть фахові бухгалтери, юристи та секретарі.
За підсумками трирічного навчання повинні створити десять робочих місць. Проект профінансовано на 90% за кошти Євросоюзу. Хоча організатори хотіли отримати від ЄС 300 тисяч Євро, однак довелося обмежитися 280 тисячами. Ще по 5% від потрібних коштів на бізнес-інкубатор виділили Волинська облдержадміністрація та Луцька мерія. Проект діє до лютого 2009-го року, хоча є перспективи і подальшого фінансування з боку Європейського Союзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Злидень Показати IP 25 Листопада 2008 13:11
Чергова фікція, створена заради відмивання грошей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus