USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський фестиваль «Бандерштат-2009» буде більш повстанським

4 Червня 2009 15:59
У Волині з’явилася ще одна візитка картка – фестиваль «Бандерштат». Про це під час прес-конференції розповів арт-директор фестивалю Сергій Мартинюк, – повідомляє 4 червня репортер «Волинських Новин».
Як розповів пан Мартинюк, «Бандерштат» не є стандартним фестивалем. Адже він є патріотичним. «Більше того, він є націоналістичним», – наголосив арт-директор. Тому цього року програма дійства буде більш повстанською.
Фестиваль складатиметься із двох частин – музичної та розважальної. Щодо першої, то планують залучити по вісім-десять гуртів на кожен день. Основна вимога до них – пісні мають бути українською мовою, а одна з них – на патріотичну тематику. Хедлайнерами фесту можуть стати цього року такі відомі гурти як Тартак, АННА, Mad Heads, Тінь Сонця. Наразі з ними тривають переговори.
Щодо розваг, то планують провести повстанський квест, майстер-класи із бойового мистецтва гопака, літературний вечір юних письменників із Києва, Тернополя, Житомира, Львова і Луцька. Також уже домовлено, що на фестиваль приїдуть члени волинського братства ОУН-УПА та внук Степана Бандери.
Крім цього, в рамках «Бандерштату» відбудеться нічний показ фільмів на повстанську тематику, етнічна ярмарка і, можливо, театр-студія «Гармидер» поставить патріотичну виставу.
Як розповів Сергій Мартинюк, фестиваль знов проходитиме у безалкогольному форматі та нестиме ідею здорового способу життя. «Ми розуміємо, що проконтролювати ситуацію щодо вживання алкоголю ми повною мірою не зможемо, але як мінімум там не буде «точок», – зауважив арт-директор.
Довідково:
«Бандерштат-2009» проходитиме 8-9 серпня на території табору «Сонечко» у селі Гаразджа. Вхід – безкоштовний. Організатори фестивалю – громадська організація «Національний Альянс».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Антон Показати IP 4 Червня 2009 17:04
А, чому не в урочищі Вовчак(колишнє село Вовчак), наприклад?
Анонім Показати IP 5 Червня 2009 08:17
да, в мене він того року був дуууже безалкогольним))))
Анонім Показати IP 26 Червня 2009 17:59
Я не знав що вистави ставляться за місяць,я думав, що за півроку, рік о_О

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus