USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинський губернатор знає, кому вирішувати долю пам’ятника Бандери

19 Серпня 2008 17:37
Голова Волинської ОДА Микола Романюк вважає, що потрібно зважено підходити до перейменування вулиць у Луцьку. Про це пан Романюк розповів 19 серпня в ексклюзивному коментарі «Волинським Новинам».
На переконання пана Романюка, до вирішення будь-яких подібних питань треба підходити обережно. Ключову роль у питанні перейменування повинна відігравати громада, тобто лучани. Тому треба врахувати їх думку, зокрема тих людей, хто проживає на вулицях, які перейменовуватимуть.
Що стосується місця розташування пам\'ятника Степану Бандері, то, як вважає губернатор Волинської області, це повинна вирішувати не міська чи обласна влада, а архітектори, що, власне, і будуть проектувати цей пам\'ятник. На думку Миколи Романюка, це питання доцільно було би обговорити під час засідання архітектурно-містобудівної ради Луцька.
Довідково:
Луцька міська рада 13 серпня ухвалила рішення про перейменування вулиці Суворова, що знаходиться у центральній частині міста, на вулицю Бандери. Це рішення вступить у дію з 1 вересня.
Також луцькі депутати погодили місце розташування пам’ятника Бандері. Він постане на площі біля луцького РАЦСу, де на День Незалежності урочисто встановлять пам\'ятний камінь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
ГУДЗЬ Показати IP 19 Серпня 2008 18:14
Товаришу перший секретар обкомуВЛКСМ з яких пір ви почали прислухатися до думки української громади?!
Анонім Показати IP 19 Серпня 2008 18:23
Це що вже команда Шиби мочить Романюка? Чого б то.
Анонім Показати IP 19 Серпня 2008 19:04
А чому дійсно все вперлось у безваріантність: або РАЦС, або Палац учнівської молоді, або Суворова - або Бандери. Є ж в Луцьку багто місць для памятників і для вулиці Бандери. Чому Шиба завжди все робить так, щоб обовязково був скандал? Ніхто ж не заперечує проти памятника Бандері чи проти вулиці Бандери, просто всі хочуть щоб було по уму.
Дядечко Показати IP 19 Серпня 2008 23:13
Правильно каже Романюк. I Шиба до речi теж був проти памятника бiля РАЦСу.
Анонім Показати IP 20 Серпня 2008 09:04
Шиба дійсно почав зажимати Романюка і ставити його на місце. Уже як попередження прозвучало переведення деяких комунальних підрозділів з обслуговування в Приватбанку на інші банки. Якщо Романюк ще смикнеться, то всі комунальні підприємства, школи і т.д. перейдуть на обслуговування в інші банки.
перехожий Показати IP 20 Серпня 2008 09:27
Ідея розмістити пам’ятник Бандері біля РАЦСу, здається, належить пані Ганнейчук. Так просвітянка вирішила, мабуть, зекономити на квітах. Бо, за жіночою логікою, молодята після урочистого взяття шлюбу будуть класти квіти до підніжжя очільника ОУН(р). Але ніхто не подумав про те, що серед молодят можуть бути і правнуки жертв ОУНівців, і не післявоєнних, коли під цією маркою ходило доволі багато різного непотребу, а саме часів війни, коли ще енкеведешними спецзагонами і не смерділо. І саме ці правнуки можуть покласти замість квітів тернового вінка. Як тоді бути?
Бандерівець Показати IP 20 Серпня 2008 09:46
Гидко відчувати, що мене колись Романюк підло виключив з комсомолу за синьо-жовтий прапорець на піджаку, а зараз він вже встановлює памятник Бандері. І Ви будете слухати цих людей? Вони тільки й чекають влади московської.
Бандерівець Показати IP 20 Серпня 2008 10:04
Гидко відчувати, що мене колись Романюк підло виключив з комсомолу за синьо-жовтий прапорець на піджаку, а зараз він вже встановлює памятник Бандері. І Ви будете слухати цих людей? Вони тільки й чекають влади московської.
Анонім Показати IP 20 Серпня 2008 12:01
А зачем бандеровцу быть в комсомоле? Или национальная символика на лацкане, или морда Ленина на комсомольском значке. Уж выбирайте. Нелогично: попрекать человека и за его комсомольское прошлое, и за то, что вас оттуда выпер. Тем более все там были и под "Интернационал" маршировали, чего уж скрывать. Дело Романюк говорит, и Шиба тоже, - он хоть какой-никакой, да архитектор. Тем более и в банкирских рядах дураков нет. Только среди нас с вами их много.
Бандерівець Показати IP 20 Серпня 2008 12:09
Гидко відчувати, що мене колись Романюк підло виключив з комсомолу за синьо-жовтий прапорець на піджаку, а зараз він вже встановлює памятник Бандері. І Ви будете слухати цих людей? Вони тільки й чекають влади московської.
Анонім Показати IP 21 Серпня 2008 10:16
О! Шибу вже й комсомольські аноніми хвалять! Так с кем Вы, товарищ Б.П.?
Економ Показати IP 21 Серпня 2008 21:39
До перехожого /"...під цією маркою (ОУН-УПА) ходило доволі багато різного непотребу", а саме часів війни, коли передітими енкеведешними спецзагонами, всілякими смершами аж смерділо!!! "...серед молодят можуть бути і правнуки жертв..." голодомору! Як тоді бути? Як пам'ятник комуністичним вождям ставили про це хто задумувався? Врешті-решт ніхто нікого не заставляє класти квіти до пам'ятника Бандері. Жменька населення може молитись на своїх комуняцьких ідолів і класти квіти в іншому місці (або країні). Чи мо' їм пам'ятник Леніну на кошти міста маємо відновити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus