USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинський лелека подружився з індиками

23 Березня 2013 12:00
Лелека, який не полетів у теплі краї, приносить щастя та добро волинянину. Його у морози врятували люди, - йдеться на Волині новій.

У березні зазвичай прилітають до рідних гнізд лелеки. Цьогоріч через сніги й заметілі їм доведеться нелегко. А ось у Велимчі, що на Ратнівщині, білого птаха з чорною ознакою, який не полетів у вирій, врятували люди, - інформує Волинь нова.

Бузька виявили на обійсті Петра Маргеса. 57-річний господар розповів, що з’явився лелека на світ у цьому ж селі в гнізді на електростовпі. Звідси до обійстя Маргесів — якихось 80—100 метрів. Люди спостерігали за тим, як пташенята вчились літати. Одне з них, очевидно, було слабше, можливо, й хворіло. І якщо інші вже самостійно за селом на полях і болотах шукали їжу, то це лелеченя все ще залишалося у гнізді.

Та прийшов час відлітати у теплі краї. Аби забрати із собою кволого птаха, все сімейство гуртом зіштовхнуло його з гнізда, ніби припрошуючи випробувати свої крила. Однак лелека не зміг піднятися в небо, а відразу ж опустився на землю. Тому й залишився він зимувати у Велимчі. Трохи згодом люди його бачили за селом. На морквяних плантаціях ловив мишей та шукав іншу їжу. Згодом бузько окріп і навчився літати.

Тим часом прийшла сніжна зима, вдарили морози. Птах передислокувався в село — до свого рідного гнізда. Їсти ж не було що. І люди прийшли на поміч. Михайло Зуб, скажімо, навіть їздив у Ратне, щоб купити риби для годівлі птаха. І Микола Литвинець деякий час доглядав його. А з Різдва бузько облюбував подвір'я Петра Маргеса.
Лелека виявився гурманом. Їсть рибу, і то свіжу, а також — м'ясо та сало. Годують птаха тричі на день. І щодня він приходить на поріг, як тільки починає благословлятися на світ. З індиками подружився. Як темніє — летить на родинне гніздо. Там і ночує.
Петро Маргес вірить, що лелека в дім приносить щастя і добро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
люда Показати IP 23 Березня 2013 12:58
Зворушлива історія!
наталия Показати IP 24 Березня 2013 16:34
Очень интересная история

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus