USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Волиньтурист» відмовився віддати готель попри рішення суду

9 Вересня 2015 11:25
Представники приватного акціонерного товариства «Волиньтурист» відмовились виконувати рішення суду щодо передачі у державну власність готелю «Світязь», офісного приміщення та автобази, які були включені до його статутного фонду.

Візит на ПрАТ «Волиньтурист» для представників Фонду державного майна України та виконавчої служби не увінчався успіхом. Попередньо повідомивши про це, керівництво структури, представники вищезгаданих органів з’явились о 10:00 перед приміщенням, що по проспекту Грушевського, 33. Проте тут їх зустріли закриті двері та оголошення банку (який ділить з «Волиньтуристом» спільний вхід) про те, що у зв’язку з технічними роботами установа закрита до 12:00.
Згодом з приміщення все ж вийшли представники «Волиньтуристу». Ознайомившись з рішенням суду про передачу майна у державну власність, вони відмовились складати цей акт, мотивуючи це тим, що ФДМУ не є суб’єктом господарювання, а, отже, не може бути балансоутримувачем майна.

Також додають, що за станом на сьогодні низка виконавчих проваджень за ухвалами судів України відстрочено з цієї причини. Для прикладу, ухвалою господарського суду Волинської області задоволено заяву відділу ДВС Ковельського міськрайонного управління юстиції про відстрочення виконання рішення суду щодо готелю «Лісова пісня». Вчинити аналогічно з офісним приміщенням, готелем «Світязь» та автобазами, представники підприємства просили і представників луцької виконавчої служби.

Останні зауважують, що є рішення суду, яке «Волиньтурист» не виконує вже не вперше. Відтак, установа вже сплачувала штрафи за невиконання. Разом з тим зауважують, що майно має повернутись в державну власність, як це встановив суд:

«Волиньтурист» - це приватна організація, яка отримує прибуток від користування цим майном. Ці об’єкти будувались за рахунок профспілок, а значить – людей. Тому їх слід повернути у державну власність, як це постановив суд.

Представники «Волиньтуристу» кажуть, що рішення суду виконають лише в тому разі, коли Кабмін визначить правовий механізм передачі майна.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, депутати Волинської облради підтримали звернення до Кабміну та Фонду держмайна щодо передачі пансіонату «Шацькі озера», двох готелів та низки будівель у комунальну власність громаді Волині. А з допомогою волинських нардепів планують зареєструвати законопроект про заборону їх приватизації, відчуження, передачі в заставу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
спостерігач Показати IP 9 Вересня 2015 11:59
ооо.... одні і тіж самі обличчя: Бондарук, Чайка.. Вибори, вибори, вибори, показуха, вибори, Народний Контроль "в дії"))), вибори,вибори....
Анонім Показати IP 9 Вересня 2015 12:18
Які корупціонери,які ситі і годовані пики? Жах Не країна, а Гондурас.Нікого і нічого не бояться.Які суди.Тільки вищий Божий суд.Де коні,щоб вони всі попадали
вова Показати IP 9 Вересня 2015 12:23
самі не виконують рішення суду, а потім будуть казати, якщо хтось не виконає.
виборець Показати IP 9 Вересня 2015 13:00
а шо там кец забув?
користувач до виборець Показати IP 9 Вересня 2015 17:21
він працює у ФДМУ вже 5 років
уважний Показати IP 9 Вересня 2015 13:56
А це називається рейдерство з державного боку , да любий першокурсник юрфаку скаже що це все зроблено через опу , щоб забрати потрібно оскаржити документ на підставі якого передавали, КЛОУНИ І ПОПУЛІСТИ , да який бізнес може прийти в Украіну з такими кругом маргеналами , люди схаменіться!!!
користувач до уважний Показати IP 9 Вересня 2015 17:25
за державне майно брати бабло і класти в кишеню Укрпрофтуру- це як називається...?????
волиньтурист Показати IP 9 Вересня 2015 18:51
платежі до бюджету області у 2014р 2509575гр у 2015 уже 1125537гр хто у туризмі більше...у туризмі ніхто....тому рейдери тут як тут.
волинянин Показати IP 9 Вересня 2015 19:02
Останній об'єкт на Волині який працює прозоро .сплачує ПДВ .тримаймо разом !завтра о 10 ранку приходьте боронити готель світязь!!!
совість Показати IP 9 Вересня 2015 19:23
Ганьба владі !в ато гинуть люди які відстоювали майдан,а це у тому числі і наші побратимі .майно Волині відстоїмо разом 10 .09.2015р об 10год.готель Світязь.Не байдужі приходьте !!!
Сума Чакрабарті Показати IP 9 Вересня 2015 21:22
Дуже дивно спостерігати за реформами демократичної влади обраної народом. Офіційний бізнес сплачує податки та водночас зазнає рейдерських атак народних депутатів, кричущий момент бо саме місцеві депутати є ініціаторами реприватизації даної мережі туристичного бізнесу краю. Зрозуміло, що приватизація даного майна планувалася спільно з фондом державного майна, можливо були порушення та це не є причиною повернення до Радянського Союзу. Прикро, що в Україні туризм таким чином отримує допомогу від держави, адже кожен хто був у країнах ЄС на власні очі оцінив підтримку саме туристичної галузі. Декларуючи, що Україна розвиває міжнародне туристичне співробітництво, співпрацюючи з Європейським Союзом, зокрема в рамках програми ТАСІС, проекту “Twinning Projects” та на ділі робиться зворотнє.
Громадянин України Показати IP 9 Вересня 2015 22:50
Рейдерський захват!!! Конкретні схеми! Добре, що на Волині є люди, які можуть відстояти права Волинян! Якщо ми будемо легковажно до цього відноситись, то завтра на місці готелю Світязь, чи офісу Волиньтурист буде супермаркет або Бог зна що - те, що приноситиме кошти в карман депутатам які фінансують такі захоплення. Нагадую, що на даний момент дані установи приносять не аби яку копійку нашому місту і податки сплачуються нашій улюбленій державі. Я не вірю і ніколи не повірю, що після того як майно перейде до державної власності, готель Світязь стане вишуканим готелем який буде приносити кошти державі... Брехня! депутатам він буде приносити кошти... а головне, люди які зараз працюють у Волиньтуристі , а це більше 500 людей - втратять роботу 100%
Анонім до Громадянин України Показати IP 10 Вересня 2015 17:16
Ви впенвнені, що ці установи приносять копійку. Якщо приносять, то чому турбаза така обшарпана? Де та копійка.Зрештою, профтур - то та сама держава.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus