USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У чиї руки хочуть передати готель «Світязь» у Луцьку й пансіонат «Шацькі озера»

16 Серпня 2015 18:40
Депутати Волинської облради підтримали звернення до Кабміну та Фонду держмайна щодо передачі пансіонату, двох готелів та низки будівель у комунальну власність громаді Волині. А з допомогою волинських нардепів планують зареєструвати законопроект про заборону їх приватизації, відчуження, передачі в заставу.

Про це йшлося під час чергової сесії Волинської облради.

Свого часу профспілки отримали від держави частину майна у користування. Потім їх же включали до статутних фондів приватних організацій, дарували, відчужували права власності на користь третіх осіб тощо. Проте, за поданням генпрокуратури, на Волині відбулась низка судових справ, в результаті яких такі дії визнали незаконними, а майно повернули у державну власність. Зокрема, йдеться про такі об’єкти:

1) Будівлі та споруди пансіонату «Шацькі озера», що розміщені за адресою урочище Гушове, село Світязь Шацького району Волинської області.

2) Готель «Лісова пісня» у місті Ковель, що знаходиться на бульварі Лесі Українки, 12. Його повернули у державну власність рішенням господарського суду Волині від 10.11.2011 по справі №5004/1997/11, яке залишено без змін постановою Рівненського апеляційного господарського суду від 26.02.2014 та постановою Вищого господарського суду України від 16.06.2014.

3) Готель «Світязь», що у Луцьку, на вулиці Набережній, 4 (рішення господарського суду Волинської області від 30.11.2011 по справі №5004/2013/11).

4) Будівля вбудовано-прибудованого приміщення у Луцьку, по проспекту Президента Грушевського, 33 (рішення господарського суду Волинської області від 24.11.2011 по справі №5004/2012/11).

5) Будівля адмінбудинку за адресою вулиця Лідавська, 30 у Луцьку та ремонтні бокси з операторною АЗС, що розташовані за тією ж адресою (постанова Рівненського апеляційного господарського суду від 25.03.2014 по справі №5004/2011/11).

Рішення судів щодо вищезгаданих об'єктів
Як зазначив автор проекту рішення депутат Сергій Слабенко, ці приміщення можна використати для оздоровлення волинян або тимчасового перебування переселенців зі східних регіонів України, а тому зауважив, що слід рекомендувати Фонду держмайна не продавати їх, а передати в управління територіальним громадам, де вони розташовані.
Депутати підтримали проект рішення колеги, а тому облрада звернеться до Кабміну та Фонду державного майна України щодо можливості конструктивного вирішення питання передачі об'єктів нерухомого майна розташованих на території Волинської області у комунальну власність, які органом державної влади були тимчасово передані у відання Федерації професійних спілок України.

Окрім того, звернуться до народних депутатів України від Волині з пропозицією щодо можливості останніх зареєструвати законопроект про заборону приватизації, відчуження, передачі в заставу та внесення до статутних капіталів господарських товариств усіх форм власності вищезазначеного майна, розташованого на території Волинської області, за виключенням передачі у комунальну власність, і винести його на голосування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
шацьк Показати IP 16 Серпня 2015 19:15
Цікаво,чи зможе область утримувати такий комплекс споруд,де візьмуться на це кошти,знову нахазяйнують,тільки сервіс намітився,занедбають як завжди а потім забезцінь прихватизують,де правда?
еге еге до шацьк Показати IP 16 Серпня 2015 19:29
область утримувати?! Люди схаменіться, це надприбутковий бізнес, він сам себе укупає!!! Гроші від одної оренди наперед капають, а торгівля - це живі гроші і т.п. Якщо їх звідти не повиганяти - ганьба Прокуратурі!
Віктор до еге еге Показати IP 16 Серпня 2015 19:31
Виграли суд - молодці. Але доведіть справу до кінця. Якщо сьогодні гроші від використання цих об'єктів отримує і далі Волиньтурист, то нашо таке рішення. І не кажіть що треба щось там чекати. Нема чого чекати, це незаконно - реагуйте, хватить роздавати державне майно і гроші.
Вшистко Єднов до шацьк Показати IP 8 Вересня 2015 23:37
Правда -- у "Відомостях приватизації" (№52 від 31.12.2014): "з метою його подальшої приватизації". Ось вона, вся суть тандему Фонд держмайна + прокуратура: віджати, перепродати, гроші профукати.
Нестор Показати IP 16 Серпня 2015 19:27
Поки будуть піарити цей хід, Заяць від оренди далі буде набивати собі кармани. Чому прокуратура не реагує, що далі ведеться бізнес на цих об'єктах і люди наживаються, чи може "хтось" потім (питання сумнівне коли) відшкодує збитки так через років 20. Якщо є рішення суду - виконайте його, заберіть майно і не збагачуйте таких "нуждених"
дідо Показати IP 16 Серпня 2015 20:03
Який готель чи санаторій кращий ? Державний чи приватний? Тільки приватний. Тому потрібно обєкти продати поки працівники не розвалили та не розікрали.
Павло до дідо Показати IP 17 Серпня 2015 14:04
З тим що приватний власник ефективніший, я погоджуюсь на 100%. Але продавати дані об єкти в такий час, це "злочин", оскільки зараз за них ніхто реальної ціни не дасть!
Лена Показати IP 16 Серпня 2015 20:29
Зробити об'єктивну оцінку та продати за ринковою ціною,кошти від продажу в бюджет області а потім податки від діяльності,все просто.
Цирк Показати IP 16 Серпня 2015 21:00
Держава позбувається платників податків та руйнує економіку. Реформуйте профспілки! Якщо заводи та великі компанії будуть вкладати спільні гроші в розвиток тоді й спільно зможуть оздоровлювати своїх працівників на тих базах, а так халяви не буває. Скільки вже можна все ділити та грабувати? Коли будете працювати ефективно для розвитку Волині, а не лише особистого збагачення? Тут кричать про малоефективне державне управління та все приватизовують супер ефективно , а тепер типу нова фішка, все націоналізовується через одне місце так? Суть яка всього цього рішення про повернення? Трудівник Слабенко вже років 20 трудиться для Луцька та області. Що зроблено? Було в області хоч щось тепер одні рейдерські замовлення. Клімчук, Єремеєв чогось добивались для Волині, а тепер все типу адмінреформа все волинське стає львівське бо тут залишились слабаки/слабенки .
Настя Показати IP 17 Серпня 2015 08:33
Мені цікаво інше, де держава була всі 25 років? Чому вона раніше не думала про своє майно? Чому не турбувалась про матеріальну базу цих готелів і пансіонату всі ці роки? Реально оцінюючи ситуацію з туризмом за останні два роки, прибутків від туристів навряд чи багато. я вже мовчу про комунальні послуги. Знаю зі свого підприємства: чим більша споруда, тим страшніші платіжки за опалення. "Влада" як завжди, знайшли чим прикрити гострі соціальні проблеми, відвернути увагу людей від нагальних потреб. Краще б вони на засіданнях ради про людей подумали, а не про власні кармани. Дуже сумніваюсь, що після передачі державі цих об'єктів, вони будуть служити для народу
Белорус Показати IP 17 Серпня 2015 08:49
Приглашайте инвесторов, если сами не можете! За дороги беритесь, нормальный погранпереход сделайте, как мы в беловежской пуще с Поляками. Люди поедут и валюту повезут. А вот посты которые на карман свой работают уберите, людей из правого сектора не бритых в черных майках и с пивом в руках уберите. Вы ж вроде власть сменили, а перемен пока не видно. Как брали хабары на границе так и берут, как вымогательством занимались ГАИшники так и продолжают. Жаль.
віта Показати IP 17 Серпня 2015 10:05
майно громади повинно служити громаді. не зайцю не васюннику не филозоф- карпомизам а людям які тут живуть і за кошти яких це збудовано.ніяких державних коштів при будівництві цих обєктів там немає. це я можу підтвердити документально. а бізнес цей надприбутковий. і ніяких бюджетних коштів не потрібно . подивіться статзвіти 2005-2010 р
Олена Показати IP 17 Серпня 2015 12:26
Щоб наприклад пансіонат став кращим , то гнати треба Зайця звідти , бо вже те мурло геть знахабнів там , все окупував і зробив монополію
волинянин Показати IP 17 Серпня 2015 14:13
Без розстрилів биків та суддів нічого не буде
волинянин Показати IP 17 Серпня 2015 20:00
Нестор.олена.віта а хіба котумай має так багато Кличок..вітя котумай ти запускаєшгрязь на філософ так як програв вибори цій жінці?А вона мама бійця ато.хто ти.алкаш,злодій і брехун.З 2005 по2010 ти особисто украв більше міліона.хочеш факти будуть.!
Лучанин до волинянин Показати IP 17 Серпня 2015 22:50
мама бійця-дезертира, яка дорвалася до керівного крісла і не знає що з цим робити. Вона цілими днями думає, як синочка відмазати і за рахунок цього квартиру отримати. А про захист членів профспілки тільки на конференції розпинатися вміла, та вже за три місяці забула про свої обіцянки.
українець Показати IP 17 Серпня 2015 20:13
Олена а скільки тобі років.?виходь котумай з запою і не прикривайся брихнею.
правда Показати IP 17 Серпня 2015 22:03
Це майно ніколи не було державним.побудовано за профспілкові внески.по майну ще ідуть суди а вже держава готовить. ... Розпочав рейдерство молодший янукович з пансіонату далі башкаленко хотів офіс під партію регіонів ..! Молодці юристи ще воюючи!
Волинь Показати IP 18 Серпня 2015 17:56
Де слабенко, там великий дерибан. Просто так і за безплатно цей "добродій" не буде витрачати час і рвати голос.
волинянин до лучанин Показати IP 18 Серпня 2015 22:39
А хто хоче втратити дитину?жінка Івана розумна досвіду набереться і наведення порядок у проспілках .
Віталій Котумай Показати IP 19 Серпня 2015 14:02
Порадили друзі почитати коментарі до цієї статті. Не буду коментувати сарказм і бруд волинянина лучанина українця віти та інших. Між іншим слово брехня пишеться через е після р а слово розстрілів пишеться через і після р. Вчився ти не дуже українцю-волинянину. Одного білоруса розумію. По суті сказав. Великий Омар Хайям сказав- хто про нас погано говорить той гірший нас. Кращим від нас не до нас..
правда Показати IP 3 Вересня 2015 21:14
Доці ,ваш тато так не вміє грамотно писати,а ви також тупі !Розділові знаки які ви не поставили це 2!!!
українецєць Показати IP 3 Жовтня 2015 21:54
Котумай чого. .....!
українець Показати IP 3 Жовтня 2015 22:07
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus