USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянам краще копати картоплю у перші тижні вересня?

2 Вересня 2009 13:39
Початок вересня продовжить повноваження літа. Перші два тижні початку осені вдень прогнозуються доволі теплими і погожими. Справді сприятливими для збирання другого українського хліба  –  картоплі. Про це 2 вересня повідомляють «Волинські Новини».
Обговорюючи підсумки літа і перспективи осені, можливо, згадали незлим тихим словом і мій самодіяльний літній прогноз, – пише волинський синоптик Володимир Лис. Потрібно сказати, що в основному він справдився у червні, з деякими строковими поправками, майже стовідсотково – у серпні, а ось у липні прокольчик вийшов – замість прогнозованого за погодою 1 січня тепла і сонця у першій половині липня землю доволі таки рясно покропили кілька порцій дощів.
І хоч початок вересня мовби продовжить повноваження літа, як всякий чемний наступник-джентльмен, все ж ночами і ранками відчувається і продовжуватиме відчуватися таки осіння прохолода. Але перші два тижні початку осені вдень прогнозуються доволі теплими і погожими. Справді сприятливим для збирання другого українського хліба –  картоплі. Хоч дощі і внесли свої корективи в її цьогорічну врожайність та якість не в ліпший бік, все ж становище не таке вже й погане, за винятком кількох поліських районів. То ж, гадаємо, наші селяни і дачники сповна використають надані їм можливості природою і Господом.
Погода має почати псуватися десь після 15-ого вересня, а остаточно зіпсується у двадцятих числах. Цьогорічне Різдво Пресвятої Богородиці має підтвердити народну приказку про те, що «Друга Пречиста дощем поливає». Холодною з дощами прогнозується майже вся остання вереснева десятиденка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus