USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянам покажуть матеріали про УПА із архівів СБУ

11 Травня 2009 09:00
На виконання указу Президента у Луцьку завтра, 12 травня, відкриють фотовиставку «Українська Повстанська Aрмія. Історія нескорених». Про це «Волинським Новинам» повідомили у прес-службі УСБУ в області.
Виставка, яку відкриють об 11.00, є спільним проектом Служби безпеки України та Центру досліджень визвольного руху, за сприяння Українського інституту національної пам’яті. Для широкого загалу світлини демонструватимуться з 12 по 22 травня у приміщенні обласного краєзнавчого музею.
Унікальність фотовиставки у тому, що на ній представлені фотокартки і документи, які протягом кількох десятиліть приховувалися в архівах НКВС-ДБ, і які є переконливим і промовистим джерелом об’єктивної інформації про УПА.
Виставка добре структурована за напрямами й етапами. Представлено найяскравіші персоналії, акцентовано увагу на участі жіноцтва в боротьбі з окупантами, як із комуністичними, так і нацистськими, широко висвітлено  пропагандистський напрям роботи ОУН та УПА. Розповідається про стратегію і тактичні прийоми, однострої та нагородну систему в УПА, осередки опору українських в’язнів у сталінських таборах.
Управлінням СБУ у Волинській області на виставці також представлено експозиції, до яких увійшли матеріали архівних слідчих справ, примірники пропагандистської підпільної літератури - статті, листівки і брошури підпільних друкарень, рукописні матеріали та бофони.
Виставка є не політичною чи пропагандистською, а суто інформаційною акцією, її експонати покликані допомогти кожному відвідувачеві осмислити отриману інформацію, щоб наблизитись до істинного розуміння ролі й місця ОУН і УПА в історії рідного краю.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Травня 2009 10:28
Я нічого не маю проти історії але чи справа це силового відомства??? Я розумію що більшість кадрових офіце рів СБУ це бувші студенти істфаку ВДУ ;) та все ж не треба перегинати палку... Або перейменуйте СБУ в інститут пам'яті та силової безпеки :)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus