USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинянам заплатять по 100 гривень за корову?

5 Травня 2011 17:01
Волинським селянам, які мають у своїх господарствах мінімум по три корови, планують виплатити гроші, аби у них було бажання нарощувати поголів’я худоби.
Про це говорили під час засідання постійної депутатської комісії Волинської обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики у четвер, 5 травня.
Як запропонував начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Юрій Горбенко, для того, аби стимулювати на Волині молочне скотарство, потрібно фінансово заохотити селян, які утримують у своїх господарствах по три та більше корів.
Нині ж дедалі більше селян відмовляються вирощувати корів через відсутність практичної вигоди – молоко у них купують за вкрай заниженими цінами. До того ж, вирощувати худобу важко.
Для того, щоб подолати цю проблему, каже Горбенко, з обласного бюджету варто викроїти селянам субвенцію розміром у 360 тисяч гривень – заплатити по 100 гривень за кожну корову. Саме такі зміни посадовець запропонував внести в обласну програму розвитку особистих селянських господарств.
«Господарям, які мають три і більше корів в рамках цієї програми заплатити по 100 гривень. Таким чином спрямувати 360 тисяч, щоб вони мали стимул збільшувати кількість поголів’я», – пояснює Горбенко.
«Ви постійно міняєте програми, які ми приймаємо. І робите зміну фінансового ціленаправлення. Чого некваліфіковано обраховує головне управління на протязі року?» – дорікнув Горбенку голова «бюджетної» комісії Анатолій Грицюк.
«Це голослівні і предвзяті звинувачення… Чого це ви говорите про кваліфікацію управлінця? Не маєте права. Я своїх людей захищаю!» – заперечив Грицюку депутат облради та голова Волинської ОДА Борис Клімчук.
В результаті після дискусій члени комісії таки погодили проект рішення і рекомендували розглянути обговорювану на засіданні пропозицію Горбенка вже на найближчій сесії Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Роман Показати IP 5 Травня 2011 17:35
Серйозна матеріальна допомога. Це ж можна ще одну корову купити. Мені здається, що я живу в країні абсурду
цікава думка Показати IP 5 Травня 2011 18:42
як би мені дали 100 гривень..............я б завела не 3 корови, а як мінімум 5))) о це так стимулювання(( нехай встановлять достойні ціни при закупівлі молока в населення........люди будуть і без "стимулювання" тримати корів а 100 грн можуть задишити для себе))
Фермер Показати IP 6 Травня 2011 08:45
Ох і великі гроші! Цинік Горбенко завжди щось придумає і виляпає. Пастух. Конюх. 100 гривень - це 2,5 кг мяса. Оце допомога!!! Знищеному сільському господарству Волині треба повернути ділову людину типу Анатолія Аршуліка, а не тримати циніка і брехуна, який на себе боїться щось взяти і підставляє людей. Клімчук завжди щось підбере зі смітника.
Ніна Показати IP 6 Травня 2011 09:00
Чи подачка в сто гривень допоможе "стимулювати" селян? Чи дасть змогу вирішити якісь проблеми, зокрема, заготівлі кормів?
:D Показати IP 6 Травня 2011 11:22
Чого ви? За 100 грн можна купити пристойного кота. А він, як відомо, дуже любе молоко...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus