USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянка поскаржилася, що її сина б’ють у міліції

7 Липня 2011 16:47
Жителька Володимир-Волинського району поскаржилася, що її сина затримали працівники міліції: мовляв, вони б’ють і не пояснюючи чому утримують його у міському відділі внутрішніх справ.
Жінка поскаржилася журналістам, які поїхали до Володимир-Волинського МВ УМВС України у Волинській області за поясненнями. Про це розповіли у ВЗГ УМВС України в області.
Начальник міськвідділу внутрішніх справ Олександр Никитюк підтвердив це.
«Справді, жителька села Заріччя Ольга Н. звинувачувала працівників міськвідділу у неправомірних діях по відношенню до її сина Олександра Н. 1984 року народження, - зазначив Никитюк. - Вона стверджувала, що правоохоронці безпідставно затримали і не відпускають його, та ще й до всього б’ють».
За його словами, з цією скаргою жінка звернулась до обласної прокуратури, працівники якої провели службове розслідування та встановили, що усі дії співробітників міліції були правомірними.
З’ясувалося, що на початку червня у чергову частину міліції жителі села Заріччя повідомили, що на подвір’ї у сусідів відбувається масова бійка, усі перелякані та кричать.
На місце події виїхала слідчо-оперативна група.
На дорозі було багато людей, а на подвір’ї місцевої жительки побачили молодих чоловіків, які лупцювали господарів будинку, в тому числі і дітей.
Правоохоронці запропонували молодим людям заспокоїтись та пройти до службового автомобіля для встановлення обставин, але молодики відмовились у грубій формі.
Тоді міліціонери їх насильно посадили до автомобіля і відвезли до медичного закладу для освідування на вживання алкоголю. Медики встановили, що хлопці у нетверезому стані.
Після цього братів доставили у відділок внутрішніх справ для з’ясування обставин безчинства.
Наступного дня їх відвезли до суду, який вирішив за злісну непокору законним вимогам працівників міліції дати Олександру п’ять діб арешту, щодо його брата застосувати штрафну санкцію.
Як з’ясувалось, чоловіки, які увірвались до подвір’я та почали наносити удари кулаками усім кого бачили, – брати Олександр та Максим є сусідами потерпілих.
З їхніх розповідей точно не зрозуміло, з якої конкретно причини вони побили сусідів. Адже стверджували, що сильних суперечок із ними не було, лише незначні.
Правоохоронці встановили, що того дня брати щось святкували за чаркою горілки. Під час відпочинку зав’язалась розмова та попливли спогади про старі суперечки із сусідами.
Довго не думаючи, молодики вирішили піти до них та «пояснити», як потрібно жити з односельчанами.
Підходячи до хати, хлопці побачили, що уся сім’я, яка їх цікавила, щойно приїхала додому на автомобілі. Не давши їм вийти, молодики підбігли до авто і почали бити всіх, хто потрапляв під руки.
Потім бійка пересунулась у подвір’я. Господар будинку вирвався від розлючених братів та втік і зачинився у літній кухні.
Під ноги зловмисникам потрапили хлопчики 4 та 9 років, які вибігли й намагались зупинити кривдників батька. Але після кількох помахів рук та ніг дітей на дорозі уже не було. Побачивши, що удари отримали і діти, 70-річна бабуся вибігла з будинку та почала заступатись за правнуків, але її теж набили.
Позбувшись усіх перешкод, хлопці виламали двері в літній кухні, де зачинився голова сімейства, і налетіли на нього. Таких же ударів зазнала і його дружина, коли спробувала розборонити братів.
У цей момент приїхала міліція та затримали порушників.
За фактом вчинення хуліганських дій проти братів порушено кримінальну справу.
Старший із братів – на підписці про невиїзд, а молодшому, який був більш агресивним та неконтрольованим, суд вирішив обрати запобіжну міру покарання у вигляді арешту на два місяці.
Сьогодні ведеться слідство та встановлюються усі обставини протизаконних дій молодиків.
Характеристика в Олександра та Максима погана, запевняють у міліції. Вони десятки разів притягались до адміністративної відповідальності то за керування автотранспортом у нетверезому стані, то за дрібне хуліганство.
Раніше молодики проживали в одному із міських гуртожитків Володимира-Волинського. Тоді мешканці гуртожитку постійно скаржилися, що ця сім’я робить їхнє життя неможливим. З колективними скаргами вони звертались і до місцевої влади та наполягали на примусовому виселенні сімейства.
З часом із гуртожитку братів виселили. Після чого мати та її сини оселились у селі Заріччя, де продовжували жити у звичному режимі.
Щодо скарги матері затриманого, то у міліції кажуть, що це материнська любов, яка перетинає усі межі. І додають: потрібно дивитись правді у вічі.
Скаргами та намовляннями на правоохоронців, звинуваченнями їх у неправомірних діях – пом’якшення покарання для сина, а тим паче повного його уникнення, жінці добитися не вдасться, - переконують правоохоронці.
Сам же арештований Олександр стверджує: «Тюрма, як тюрма – сидиш і чекаєш суду. Кормлять, виводять на прогулянку і назад у камеру. Мене ніхто не б’є, а мама хоче захистити».
На запитання, чи можна було владнати надуманий конфлікт із сусідами інакше, Олександр не розглядає такого варіанту, як не бити, а поговорити абощо. Він стверджує, що можна було не арештовувати його, а застосувати підписку про невиїзд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
adams Показати IP 7 Липня 2011 18:47
2 дибіла...
хорвaт Показати IP 8 Липня 2011 08:57
трeбa було їм нирки повідбивати щоб кровю мочились.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus