USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянка просить допомогти, щоб вилікувати сина

6 Березня 2009 13:14
На адресу одного із нардепів - Тетяни Бахтеєвої - надійшло звернення від Світлани Федчишин із селища Шацьк Волинської області. Причиною звернення стала важка, але виліковна хвороба її єдиного сина – 25-річного Романа Федчишина, – інформують 6 березня «Волинські Новини».
«Я неодноразово зверталась до МОЗ України, Кабінету Міністрів України, Секретаріат Президента з проханням про надання матеріальної допомоги на лікування єдиного сина за кордоном (Швейцарія) у розмірі 30000 євро, однак усі розводять руками: «мовляв, криза, коштів немає». Я втрачаю єдину надію врятувати сина, без якого у мене сенсу на життя немає», – написала у своєму листі Світлана Федчишин.
Трагізм цієї ситуації полягає в тому, що ця ще молода жінка втратила на 34-му році життя свого чоловіка Миколу та 19-річного сина Миколу, не маючи коштів на їхнє лікування.
Й ось уже кілька років вона бореться за життя сина Романа. «Я його лікувала в містах Луцьку, Львові, Києві, возила в клініку «Шаріте» (місто Берлін), у банках брала кредити, витратила 200 тисяч гривень, а результату – ніякого. І лише у березні 2008 року в одному діагностичному центрі Києва зробили МРТ голови з контрастом і знайшли ангіому 3,5-4 сентиметри. На жаль, у нас, в Україні, допомогти хлопцю не можна, бо таких операцій не роблять… Я зібрала усі необхідні документи на лікування сина за кордоном і передала їх до МОЗ України, але там мені сказали, що коштів немає, і мій син, мабуть, не дочекається від держави на якусь допомогу», – розповіла вона.
Як пише офіційний сайт ПР, дізнавшись про цей випадок, Тетяна Бахтеєва через свій Благодійний фонд «Гуманність» перерахувала 10 тисяч гривень на лікування Романа Федчишина. Знайшлись й інші люди, які виділили кошти на цю справу. Однак зібрано поки лише 15 тисяч гривень.Цих коштів ще досить замало. А тим часом підступна хвороба щоденно не дає жити хлопцеві без болю. У цьому випадку час справді – вирішальний фактор. Із Міністерства охорони здоров’я вкотре надійшла відповідь, що коштів у них немає.
Довідково:
Реквізити для благодійного внеску:№ карточки 4149605050223403Банк-одержувач «ПриватБанк»№ рахунку 29244825509100МФО 305299ОКПО 14360570Призначення платежу: на лікування Федчишина Р.М.Ідентифікаційний номер 2289404728Одержувач: Федчишина Світлана Василівна
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus