USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волиняни масово заселили Наддніпрянщину. ФОТО

31 Жовтня 2008 12:46
Багатотомник «Україна під булавою Богдана Хмельницького» розкриває «білі плями» в історії козацької України. Принаймні, так вважає автор книги Сергій Коваленко. Про це 31 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
Так, за словами пана Коваленка, Волинь в офіційній історіографії просто «випадає» з доби Хмельниччини. «Ми дуже недооцінюємо роль Волині в українській історії», – вважає автор книги. У другому томі «України під булавою Богдана Хмельницького» є цілий розділ, присвячений Волинському полку. Ця військове формування існувало у середині XVIІ століття в козацькій армії.
Сергій Коваленко розповів, що більшість сучасних жителів Наддніпрянщини – це нащадки тих жителів, які переселилися з волинських маєтків у кінці XVI – на початку XVIІ століття. Також пан Коваленко не вважає правдивою точку зору польських істориків на те, що Волинь після походів Хмельницького знелюдніла через масові вбивства. Насправді, багато волинян переселилися знову ж, на територію сучасної Центральної України.
За інформацією історика-«свободівця» (Сергій Коваленко перебуває у ВО «Свобода»,  – «ВН»), Хмельницький втратив землі Волині у 1649 році насамперед через брак управлінських кадрів. «Богдан Хмельницький був реальним політиком», – стверджує пан Коваленко.
Довідково:
30 жовтня 2008 року Волинська облорганізація ВО «Свобода» організувала презентацію у Луцьку книги «Україна під булавою Богдана Хмельницького» Сергія Коваленка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus