USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни сиділи без гарячої води через халатність мерів

14 Травня 2011 14:51
Мешканці трьох міст – Ковеля, Володимир-Волинського та Луцька – 13 травня залишися без гарячої води: котельні були відключені від газопостачання через відсутність лімітів на газ.
Перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко розповів, що ще два тижні тому збирав термінову нараду, у якій брали участь очільники міст та районів області, та вимагав протягом десятиденного терміну владнати питання з лімітами на газ. Про це повідомляють у прес-службі облдержадміністрації.
«З незрозумілих причин мери трьох міст проігнорували доручення і пустили ситуацію на самоплин, проявивши при цьому неприпустиму для міських голів безвідповідальність та халатність», – сказав Башкаленко.
«Ми екстренно телефонуємо в Київ, а нам кажуть, що жоден із голів названих міст і не звертався із тим, щоб вирішити газове питання, – розповів чиновник. – Очевидно, вони і далі сподівалися, що всі проблеми буде вирішувати, як і протягом всього зимового періоду, керівництво області».
Однак на 12-ту годину 14 травня стало відомо, що голова облдержадміністрації Борис Клімчук дав відповідні вказівки керівництву ВАТ «Волиньгаз» та міським головам.
В урядовій телеграмі голови ОДА до першого віце-прем’єр-міністра України Андрія Клюєва, міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка та першого заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Володимира Тріколіча зазначено, що Борис Клімчук дав доручення відновити централізоване гаряче водопостачання у містах Луцьк, Ковель, Володимир-Волинський.
Губернатор одночасно зобов’язав до 19 травня 2011 року підвищити рівень розрахунків за спожитий комунальними підприємствами ТКЕ природний газ до параметрів, встановлених НАК «Нафтогаз України», для отримання лімітів.
Телеграмами до міських голів Луцька – Миколи Романюка, Ковеля – Олега Кіндера, Володимир-Волинського – Петра Саганюка та голови правління ВАТ «Волиньгаз» Мирослава Короті Клімчук зобов’язав їх до 12-ї години 14 травня відновити централізоване гаряче водопостачання абонентів міст, що обслуговуються комунальними підприємствами ТКЕ.
У разі, якщо рівень розрахунків за газ комунальними підприємствами ТКЕ до завершення банківського дня 19 травня 2011 року не буде підвищений до згаданого рівня, Клімчук дав доручення 20 травня припинити подачу палива на котельні комунальних підприємств ТКЕ цих трьох міст.
Довідково:
Рівень розрахунків населення за житлово-комунальні послуги (без пільг і субсидій) у квітні 2011 року становив у Луцьку – 96%, у Володимир-Волинському – 114,7%, у Ковелі – 101,1%.
З них за послугу централізованого опалення та гарячого водопостачання: у Луцьку – 98%, у Володимир-Волинському – 95,5%, у Ковелі – 99,2%.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ola Показати IP 14 Травня 2011 15:07
Що значить сиділи без гарячої води? Її ще немає!!!!!
ND Показати IP 14 Травня 2011 15:59
16.00, вул. Гордіюк, буд.47 - гарячої води немає
M Показати IP 14 Травня 2011 19:11
Висновок тільки один - не справились - нахрін з пляжа! Нам добре відомо, що люди вчасно платять комунальникам навіть по завищених тарифах. А от комунальники чомусь не виконують повністю свої обов'язки. Закрадається іще один висновок, якщо люди платять добре, а постачальники палива і ресурсів не отримують гроші, значить в проміжній ланці - комунальних підприємствах сидять злодюги, які безцеремонно тирять наші гроші.
Пофіг Показати IP 15 Травня 2011 17:07
А у мене бойлер
людина Показати IP 15 Травня 2011 17:57
а башкаленко і клімчук - герої! все порішали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus