USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Волинянин-контрабандист «зекономив» 2,7 мільйона

7 Липня 2011 10:49
Мешканець одного з райцентрів Волині приховав від митного контролю реальну вартість сільгосптехніки іноземного виробництва, яку завозив на територію області, і таким чином «зекономив» на митних платежах і податках 2,7 мільйона гривень.
Про це повідомили в УПМ ДПА у Волинській області.
Спочатку правоохоронці виявили, що 4 трактори виробництва США та 2 зернозбиральні комбайни німецької марки перетнули митний кордон із документами, з яких випливало, що ця техніка 2001 року випуску.
Однак перевірка задекларованої митної вартості товару спростувала цю інформацію. Насправді комбайни і трактори вийшли з виробничого конвеєра в 2008 році.
Саме ця різниця років під час декларування митної вартості товару дозволила ухилитися від сплати 1,1 мільйона гривень мита та ПДВ.
Згодом до цих фактів додалася інформація про виявлені аналогічні оборудки, здійснені цим же волинянином ще з двома тракторами, які успішно перетнули кордон зі значно заниженою митною вартістю.
Цього разу загальна сума збитків, завданих державі, перевищила 1,6 мільйона гривень.
Зважаючи на такі незаконні обставини митного оформлення сільгосптехніки слідчий відділ податкової міліції ДПА у Волинській області порушив кримінальну справу відносно громадянина Миколи М. за фактами контрабанди та ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.
Триває слідство.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
рр Показати IP 7 Липня 2011 11:09
Ну и налоги... понятно что приховував...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus