USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин балотуватиметься на посаду Президента

10 Липня 2009 17:07

Уродженець Волині, генерал-лейтенант Олександр Скіпальський вирішив випробувати власні сили у боротьбі за крісло Президента, – повідомляють 10 липня «Волинські Новини».
Про це він розповів у коментарі УНІАН у Москві. «Я балотуватимуся на пост Президента України тому, що оцінюючи сьогоднішніх кандидатів, яких нам нав’язує преса, я не бачу кандидатури, яка могла б виправити ситуацію в Україні», – сказав Олександр Скіпальський. Він повідомив, що розраховує на підтримку широких мас виборців, які хочуть елементарного порядку.
«Безумовно, я вірю, що мене підтримають мої колеги по офіцерському й військовому корпусу з числа Міноборони, СБУ та інших силових структур», – сказав пан Скіпальський. Він зазначив, що для участі у виборах потрібна «відносно велика сума – близько 500 тисяч гривень». «Якщо постаратися й пройтися з шапкою по друзях, знайомих, вдасться зібрати ці гроші», – додав Олександр Скіпальський.
Довідково:
Олександр Олександрович Скіпальський народився  в 1945 році у селі Олеськ Любомльського району. Генерал-лейтенант.
Навчався в профтехучилищі шахтарської професії, будував Казахську магнітку, закінчив прикордонне училище і служив у Бресті. Згодом переведений в органи військової контррозвідки, здобув освіту юриста-правознавця. Понад десять років служив на Курилах, Далекому Сході. У 1987 році повернувся в Україну. У 1990 році виключений з рядів КПРС “за спробу розвалу партії і підтримку націоналістичного військового угруповання в Україні”.
З 1991 – начальник управління військової контррозвідки СБУ, начальник Головного управління розвідки Міноборони, голова Спілки офіцерів України.
У 1994 році його було обрано народним депутатом України на Волині.
З 1997-го – заступник голови СБУ, з 1998-го – заступник міністра з питань надзвичайних ситуацій. Після «помаранчевої революції» називався одним із найреальніших кандидатів на посаду голови СБУ.
В 2006 році призначений заступником голови СБУ, начальником управління СБУ в Донецькій області. В травні 2007 року звільнений з посади начальника цього управління СБУ.
Указом Президента України Віктора Ющенка від 24 жовтня Олександр Скіпальський звільнений із посади заступника голови Служби безпеки України. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Дмитренко Показати IP 12 Липня 2009 19:35
На сьогдняшній день в Україні однією із головних загроз національній безпеці і головних причин занепаду та деградації влади і народу являється відсутність офіційної, патріотичної, об'єднуючої світоглядно-ідеологічної концепції розвитку України. Пропоную редакції офіційно звернутись до кандидата в Президента України Скіпальського з цього питання і опублікувати його відповідь. З якою ідеологічно-теоретичною концепцією він збирається балотуватись? Інціатор проведення всеукраїнського конкурсу Світоглядно-теоретичної концепції розвитку України в рамках Української Програми розвитку "Спільна дія", Микола Дмитренко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus