USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Волинянина, який прикувався у центрі Львова, вимагаючи зустрічі з Кличком і об’єктивного розслідування смерті сина, забрали у міліцію. ФОТО

6 Серпня 2009 13:01
Мешканця міста Камінь-Каширський Волинської області Володимир Богута, який упродовж двох днів голодував на проспекті Свободи у Львові, забрали у міліцію. Чоловік прикувався ланцюгом до лавки поблизу пам’ятника Шевченку і вимагав об’єктивного розслідування обставин смерті свого 21-річного сина Романа, яка сталася вночі з 12 на 13 січня 2007 року у Трускавці за досі не з’ясованих обставин. Про це 6 серпня повідомляють «Волинські Новини».
«У вересні 2006 року мій син студент 5 курсу юридичного факультету Київського національного університету культури і мистецтв одружився. У січні 2007 року після здачі зимової сесії молодята поїхали у весільну подорож до Трускавця. Дружина його вже була на п’ятому місяці вагітності. Під час відпочинку у Трускавці вони зайшли у бар «Абардаж», що на вулиці Суховоля, 54. Далі якимось чином мій син опинився скинутим у котлован з 18-ти поверхової новобудови, яка знаходиться поруч з баром за адресою вулиці Суховоля, 54 а», – розповів чоловік.
При цьому, як стверджує батько, прокуратура Трускавця не вжила належних заходів для об’єктивного розслідування факту смерті його сина, не віднайшла та не опитала свідків. А власник бару, який є одночасно власником фірми-генпідрядника з будівництва новобудови гранд-готелю, як переконаний чоловік, зробив все, щоб знищити всі докази насильницької смерті хлопця (а такі були), оскільки у барі працювало відеоспостереження, – пише «ЗІК».
«Цілий рік не відкривали кримінальної справи за фактом смерті сина. У цей час справою займалася прокуратура Трускавця, яка знищила всі факти. Вони хотіли мене переконати, що мій син напився-накурився, за лічені хвилини виліз на 18-й поверх новобудови у незнайомому місці, переліз через паркан на об’єкт, який охороняється охороною з собаками, і при цьому ніхто нічого не бачив», – аргументував пан Богута.
Водночас він наголосив, що підстав вважати, що син вчинив самогубство не було ніяких. «Експертиза показала, що в нього не знайшли ні алкоголю, ні наркотичних речовин. Мій син вчився всі 5 років на підвищеній стипендії, писав вірші. Під час навчання у школі він прислуговував у церкві. Ми на нього покладали всі надії», – розповів батько.
Зараз пан Богута вимагає, щоб його ознайомили з матеріалами досудового слідства кримінальної справи за фактом смерті сина, щоб йому надали мотиви відмови у притягненні до кримінальної відповідальності колишнього прокурора Трускавця, а зараз прокурора міста Борислава В. Павича, слідчого та судмедексперта, які працювали у справі. Також чоловік вимагає особистої зустрічі з власником 18-ти поверхової новобудови гранд-готелю в місті Трускавці, відомим боксером Віталієм Кличком.
«У мені є підстави вважати, що прокуратура Трускавця приховала, знищила факти. Я вимагаю притягнення до відповідальності прокурора, слідчих прокуратури Трускавця, де було вбито мого сина. Вони мені дають абсурдну відповідь, що вони приїжджали на місце і не знали, що там працюють відеокамери, тому їх не переглянули», – заявляє волинянин.
Він розповів, що фактом смерті його сина вже два роки займається Київське бюро судмедекспертизи. Також батько розповів, що домагався правди, звертаючись у всі можливі інстанції в Україні: голодував під Генпрокуратурою, під Київською міською радою задля зустрічі з депутатом Кличком, був під Секретаріатом Президента, звертався до Уповноваженого ВРУ з прав людини, однак всюди отримував формальні відписки. Зараз чоловік Богута звернувся до Європейського суду з прав людини. 
«Я звертаюся до громадськості Львова з тим, щоб змусити прокуратуру Львівської області притягнути до кримінальної відповідальності тодішнього прокурора Трускавця і слідчого. Хай вони дадуть свідчення. Я вимагаю справедливості. Щоб власник бару-власник фірми, яка є генпідрядником будівництва гранд-готелю, був притягнутий до кримінальної відповідальності», – заявив мешканець Волині.
«Мені не потрібна держава, яка покриває злочини. Мені не потрібне керівництво, яке рветься до влади, щоб набити кишені і знищувати наших дітей – цвіт нації», – з сумом додав він.
Однак за сьогодні, 6 серпня, чоловіка забрали в Галицький райвідділ міліції міста Львова. Як повідомив пан Богута, сьогодні вранці він мав намір перейти з місця біля пам’ятника Шевченку і прикуватися біля статуї Матері Божої на проспекті Свободи у Львові, оскільки звідти його просила забратися міліція. Вже біля Матері Божої, як розповів чоловік, на нього напали люди в цивільному і забрали його до Галицького райвідділку міліції, – пише «ЗІК».  
«Тут мені кажуть, що я щось роблю незаконне. Перевіряють мої сумки без моєї на те згоди. Вимагають у мене плакати. Навіть забороняють говорити по телефону», – встиг розповісти чоловік.
На цьому зв’язок раптово обірвався. Схоже на те, що в Володимира Богути вирвали з рук телефон.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 6 Серпня 2009 14:40
В якій країні ми живемо, жах....і куди ж поділися лозунги: "Міліція з народом"... ???!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus